ΤΟ ΙΕΡΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ακροπόλεως Αθηνών

Οι μικροί μας φίλοι πραγματοποίησαν ένα νοητό οδοιπορικό στον ιερό αυτό χώρο. Ήρθαν σε επαφή με προπλάσματα των οικοδομημάτων, ενώ παράλληλα με τη χρήση διαφανειών, φωτογραφιών, χαρτών και σχεδιαγραμμάτων μπόρεσαν να γνωρίσουν την ιστορία κάθε μνημείου. 

Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος λειτούργησε έκθεση βιβλίου με ανάλογο περιεχόμενο. 

Στον Ιερό βράχο της Ακροπόλεως συγκεντρώνεται ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η αρχιτεκτονική των κλασικών χρόνων: ο Παρθενώνας, το Ερεχθείο, ο Ναός της Αθηνάς Νίκης, τα Προπύλαια. 

Με τη βοήθεια της μουσειοσκευής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ακροπόλεως ακολουθήσαμε ένα οδοιπορικό πάνω στον πασίγνωστο αυτό λατρευτικό χώρο. Ήρθαμε σε επαφή με τα προπλάσματα των κτιρίων και με διαφάνειες, φωτογραφίες, χάρτες και σχεδιαγράμματα, μάθαμε την ιστορία κάθε μνημείου ξεχωριστά και τοποθετήσαμε τα δικά μας "αναθήματα" στους θεούς του Ολύμπου. 

Τα βιβλία της Έκθεσης, που λειτουργούσε παράλληλα, συμπλήρωσαν τις γνώσεις μας και μας μετάφεραν μυθιστορηματικά στα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας.

Την ευθύνη της οργάνωσης και παρουσίασης του προγράμματος είχε η αποσπασμένη στη Βιβλιοθήκη εκπαιδευτικός κ. Αργυρώ Κοκκινάκη.