Δημιουργικές δράσεις Απριλίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου), η Βιβλιοθήκη μας σας προσκαλεί τον Απρίλιο να πάρετε μέρος σε δημιουργικές δράσεις και εργαστήρια με θέμα “Χρόνια Πολλά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν!”.
Ελάτε να ανακαλύψετε τις νέες υποδομές μας και να πάρετε μέρος σε δραστηριότητες που προσφέρουν ευκαιρίες για δημιουργία, καινοτομία, επικοινωνία και εναλλακτική μάθηση. Ανακαλύψτε τις εκπλήξεις που κρύβει! Σας περιμένουμε μικρούς & μεγάλους!

Δευτέρα 1 Απριλίου – Παρασκευή 5 Απριλίου όλη μέρα: Η βιβλιοθήκη γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με μια σειρά από δράσεις:
Αλληλογραφήστε με τον αγαπημένο σας ήρωα μέσω e mail!…
Τι θα ήθελες να πεις στην Κοκκινοσκουφίτσα, στους 7 νάνους, στον Πινόκιο, αν μπορούσες;; Έλα στη Bιβλιοθήκη για να επικοινωνήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον αγαπημένο σου παραμυθένιο ήρωα. Εσύ θα του στείλεις ένα γράμμα ή μια ζωγραφιά και αυτός θα σου απαντήσει!!!
Δράση ανοιχτή και ελεύθερη για όλους! Μικρούς και μεγάλους!

Τρίτη 2 – Παρασκευή 5 Απριλίου, όλη μέρα
Παραμυθοπαντομίμα! Το γνωστό αγαπημένο παιχνίδι με παραμύθια. Ελάτε να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας!
Δράση ανοιχτή και ελεύθερη για όλους! Μικρούς και μεγάλους!

Επίσκεψη του συγγραφέα Βασίλη Χατζηβασιλείου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών

Τρίτη 2 Απριλίου 10.00 το πρωί μέχρι να κλείσουμε
Μαραθώνιος ανάγνωσης παραμυθιών. Το προσωπικό της βιβλιοθήκης μεταμορφώνεται σε παραμυθάδες που σας προσκαλούν να έρθετε να απολαύσετε τις αφηγήσεις τους!
Δράση ελεύθερη για όλους! Μικρούς και μεγάλους.

Τρίτη 2 Απριλίου,11:00 - 12:00 το πρωί
Αφήγηση παραμυθιού με ζωγραφική αναπαράσταση. Η μύγα η παραπονιάρα συναντά τα δυο αδέρφια και τα ζαλίζει με τα ζουζουνίσματά της. Αν θέλετε να μάθετε τη συνέχεια της ιστορίας, δηλώστε συμμετοχή! Με τη Νεφέλη Παυλίδου και τον Λευτέρη Γιακουμάκη.
Για παιδιά 7-9 ετών. Με προεγγραφή.
Τετάρτη 3 Απριλίου 10.00 το πρωί Η δράση

Ο γύρος του κόσμου σε 30 παραμυθο-ημέρες. Ελάτε να γνωρίσουμε μέσα από τα παραμύθια, θρύλους και ιστορίες μακρινών πολιτισμών. Με την Κατερίνα Μουρατίδου.
Για παιδιά 8-9 ετών. Με προεγγραφή. Η δράση

Πέμπτη 4 Απριλίου, 10.00 - 12.00 το πρωί
Το τρένο των μεγάλων παραμυθάδων.Το τρένο των μεγάλων παραμυθάδων αναχωρεί! Επιβιβαστείτε για ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο, το χρόνο και τις ιστορίες τους. Μοιραστείτε το ίδιο βαγόνι με τον Αίσωπο, τον Άντερσεν, το μικρό πρίγκιπα, την Κοκκινοσκουφίτσα, τον Αλλαντίν και πολλούς άλλους…Με τη Νατάσα Κουφογάζου και την Ειρήνη Μπουδουρίδου.Για παιδιά 8-11 ετών. Με προεγγραφή.

Πέμπτη 4 Απριλίου, 7.00 - 8.00 το απόγευμα
Το χρυσό κλειδί των παραμυθιών! Ανακαλύπτουμε τις μεταμορφώσεις και το ρόλο που παίζουν στις αγαπημένες μας ιστορίες και διασκεδάζουμε εντάσσοντάς τις σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι δικής μας έμπνευσης. Με την Ανθή Χρυσοπούλου.
Για παιδιά 9-12 ετών. Με προεγγραφή.

Παρασκευή 5 Απριλίου 10.00-11 το πρωί
Χρυσός Οδηγός παραμυθιών
Με οδηγό το αλφαβητάρι της βιβλιοθήκης φτιάχνουμε το «Χρυσό Οδηγό» των παραμυθιών μεταφέροντας τους αγαπημένους μας ήρωες στη σημερινή εποχή.
Για παιδιά 8-11 ετών. Με προεγγραφή

Σάββατο 6, 13 & 20 Απριλίου, 10.00 - 11.30 το πρωί
Εργαστήριο Ρομποτικής. Ελάτε να γνωρίσετε το μαγευτικό κόσμο της δημιουργικής ρομποτικής, να κατασκευάσετε και να προγραμματίσετε το δικό σας ρομπότ να συνεργαστείτε και να διαγωνιστείτε.
Με την Robotixlab.
Για παιδιά 8-10 ετών. Με προεγγραφή. Η δράση

Σάββατο 6, 13 & 20 Απριλίου, 12.00 - 1.30 το μεσημέρι
Εργαστήριο Ρομποτικής. Ελάτε να γνωρίσετε το μαγευτικό κόσμο της δημιουργικής ρομποτικής, να κατασκευάσετε και να προγραμματίσετε το δικό σας ρομπότ να συνεργαστείτε και να διαγωνιστείτε.
Με την Robotixlab.
Για παιδιά 11-14 ετών. Με προεγγραφή.

Δευτέρα 8 Απριλίου, 7.00- 8.00 το απόγευμα
Το τρένο των μεγάλων παραμυθάδων. Το τρένο των μεγάλων παραμυθάδων αναχωρεί! Επιβιβαστείτε για ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο, το χρόνο και τις ιστορίες τους. Μοιραστείτε το ίδιο βαγόνι με τον Αίσωπο, τον Άντερσεν, το μικρό πρίγκιπα, την Κοκκινοσκουφίτσα, τον Αλλαντίν και πολλούς άλλους…Με τη Νατάσα Κουφογάζου και την Ειρήνη Μπουδουρίδου.
Για παιδιά 8-11 ετών. Με προεγγραφή. Η δράση

Δευτέρα 15 Απριλίου, 7.00 - 8.00 το απόγευμα
Συνάντηση με τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Σωτηρία Κυρμανίδου. Θα σας δοθεί η ευκαιρία να μάθετε περισσότερα για τη δημιουργική διαδικασία συγγραφής ενός παιδικού βιβλίου, να γνωρίσετε τα έργα της συγγραφέως και να παίξετε παρέα με τους φανταστικούς της ήρωες .
Για παιδιά από 7 ετών. Με προεγγραφή. Η δράση

Πέμπτη 18 Απριλίου, 7.00 - 8.00 το απόγευμα
Το μαγικό κουτί του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Ποιος στα αλήθεια ήταν ο μεγαλύτερος ίσως παραμυθάς του κόσμου; Ένα κουτί ανοίγει και μας αφηγείται την ιστορία του σαν ένα συναρπαστικό παραμύθι στο οποίο μπορεί να παίζουμε κι εμείς…
Με την ομάδα ΔΡΑΜΑ-μίνες (Αδαμίδου Χαρά, Γεωργίου Σαββίνα, Στεργίου Μορφούλα, Χούμου Ελένη).
Για παιδιά 8-10 ετών Με προεγγραφή. Η δράση

Πέμπτη 25 Απριλίου, 7.00-8.00 το απόγευμα
Στολίζουμε τις λαμπάδες μας! Φέρτε μια λαμπάδα να τη στολίσουμε παρέα με τσόχινα στολίδια και κορδέλες. Για όλες τις ηλικίες (παιδιά κάτω των 7ετών με συνοδό). Χωρίς προεγγραφή Η δράση

Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου, 7.00-8.00 το απόγευμα
Το κυνήγι του χαμένου αυγού! Ένα διασκεδαστικό, πασχαλινό παιχνίδι μέσα στη Βιβλιοθήκη.
Για παιδιά 3-5 ετών και τους συνοδούς τους. Με προεγγραφή Η δράση