Δ.Κ.Β.Σ. & Σύλλογος Αρχιτεκτόνων : Παρουσίαση διπλωματικών & μεταπτυχιακών Σερραίων Αρχιτεκτόνων

Προσφώνηση Διευθυντή της Βιβλιοθήκης κ. Γιάννη Σαπουντζή

Ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης Γιάννης Σαπουντζής εκ μέρους της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τι προηγήθηκε μέχρι να οργανωθεί αυτή η εκδήλωση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τον περασμένο Οκτώβριο σε μια φιλική συζήτηση που είχε με τον Ανδρέα Βάκαλο του μετέφερε μια σκέψη του σχετικά με τη δυνατότητα διοργάνωσης μιας εκδήλωσης από κοινού με το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων.
Η ευχάριστη έκπληξη για αυτόν ήταν η άμεση απάντηση του Ανδρέα ότι ήδη είχε στο μυαλό του να κάνει μια ομαδική έκθεση με Σερραίους αρχιτέκτονες. Αφού συζήτησαν την ιδέα του, τη μετέφερε στο Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης που την αποδέχθηκε ομόφωνα και το αποτέλεσμα είναι αυτό που έχουμε τη χαρά να βλέπουμε σήμερα.
Στη συνέχεια ευχαρίστησε το ΔΣ του συλλόγου των αρχιτεκτόνων για τη διοργάνωση αυτή προπαντός όμως όλους όσους συμμετέχουν και παρουσιάζουν τη δουλειά τους. Τόνισε δε ότι παρατηρώντας τα σχέδια που εκτίθενται διαπιστώνει κανείς ότι όλες οι εργασίες διακρίνονται από φαντασία, πρωτοτυπία, καινοτομία που όλα αυτά μαζί αντανακλούν στο υψηλό επίπεδο επιστημονικής κατάρτισης που διακρίνει όλους τους συμμετέχοντες τόσο της νέας γενιάς όσο και της κάπως μεγαλύτερης.
Σε ότι αφορά τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών επεσήμανε ότι εδώ και αρκετά χρόνια αφουγκραζόμαστε το ρυθμό και τις απαιτήσεις της εποχής μας, προσπαθώντας να επανεξετάσουμε το ρόλο μιας Δημόσιας Βιβλιοθήκης που δεν αρκεί πια να λειτουργεί ως ένας χώρος δανεισμού και μόνον ή σαν μια τεράστια αποθήκη βιβλίων.
Σίγουρα ο βασικός της ρόλος είναι η διάδοση της ανάγνωσης μέσω του ελεύθερου δανεισμού των βιβλίων, όμως δίνουμε έμφαση και σε ένα άλλο πλήθος δραστηριοτήτων που καθιστούν τη βιβλιοθήκη ένα σύγχρονο πολιτιστικό πυρήνα και μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσουμε και την εκδήλωση αυτή.
Τέλος για ακόμη μια φορά συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες για την καταπληκτική δουλειά τους.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ