Βιβλία για νέους

Το Ταξιδιάρικο μπλου τζιν (Ann Brashares)

Το αγόρασε η Κάρμεν από ένα μαγαζί με μεταχειρισμένα ρούχα. Δεν ήτανε και τόσο σπουδαίο. Ήταν ένα βρόμικο, ξεφτισμένο, ξεθωριασμένο μπλουτζίν. Γι' αυτό και η Κάρμεν αποφασίζει, την τελευταία βραδιά που περνάει με τις φίλες της, πριν αποχωριστούν για τις καλοκαιρινές διακοπές, να το ξεφορτωθεί. Να, όμως, που η Τίμπυ, βλέποντάς το, το ερωτεύεται και ζητάει από την Κάρμεν να της το χαρίσει. Η Λένα και η Μπρίτζετ συμφωνούν μαζί της? το βρίσκουν υπέροχο. Η Λένα προτείνει να το δοκιμάσουν όλες και να το πάρει αυτή που της πηγαίνει καλύτερα. Και τότε συμβαίνει κάτι μαγικό: το μπλουτζίν ταιριάζει τέλεια σε όλες. Ακόμα και η Κάρμεν, που νομίζει πως δεν της πηγαίνει ποτέ τίποτα, δεν πιστεύει στα μάτια της. Έτσι αποφασίζουν να το μοιραστούν και δίνουν τον όρκο της Αδελφότητας του Ταξιδιάρικου Μπλουτζίν. Το επόμενο πρωί είναι η ώρα του αποχωρισμού. Από εκείνη τη στιγμή αρχίζουν τα ταξίδια του μαγικού μπλουτζίν, κατά τη διάρκεια ενός καλοκαιριού που θα μείνει αξέχαστο στις τέσσερις φίλες.
Διασκεδαστικό, πρωτότυπο και συγκινητικό, ένα εξαιρετικό βιβλίο, γεμάτο ζωντάνια. Ένας ύμνος στη ζωή, στο γέλιο, στη φιλία και στην αυτογνωσία. Η τρυφερή αφήγηση μιας δυνατής και σταθερής φιλίας, που θα συγκινήσει τους νέους αναγνώστες και θα τους υπενθυμίζει ότι η φιλία είναι μια από τις σημαντικότερες σχέσεις στη ζωή μας. Η Κάρμεν, η Λένα, η Μπρίτζετ και η Τίμπυ βαδίζουν με γοργό βήμα από την εφηβεία προς την ενηλικίωση και η Ανν Μπρασάρις περιγράφει με ξεχωριστή ζωντάνια αυτό το υπέροχο αλλά και οδυνηρό συνάμα καλοκαίρι της ζωής τους
Φανατική φίλη των ταξιδιών και των μπλουτζίν, η Ανν Μπρασάρις ζει στο Μπρούκλυν της Νέας Υόρκης με το σύζυγό της και τα τρία παιδιά τους - δύο γιους και μία κόρη. Έχει ακόμα ένα μπλουτζίν από τότε που πήγαινε στο λύκειο, αλλά δεν είναι μαγικό και δεν της μπαίνει πια. Αυτό είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων