Βιβλία για νέους

Το κεχριμπαρένιο τηλεσκόπιο (Φιλίπ Πούλμαν)

Τρίτο βιβλίο της ‘Τριλογίας του Κόσμου’. Με το ‘Κεχριμπαρένιο Τηλεσκόπιο’ ολοκληρώνεται με πραγματικά αριστουργηματικό τρόπο η επιβλητική Τριλογία του Κόσμου. Η Λύρα και ο Γουίλ, οι ήρωες των δύο πρώτων βιβλίων ("Το Αστέρι του Βορρά" και "Ο Άρχοντας των δύο Κόσμων"), βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο.

Ο Φίλιπ Πούλμαν, με μοναδική μαεστρία, δημιουργεί ένα έργο κλασικό και βάζει τη σφραγίδα του στην ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Το αποδεικνύει άλλωστε το γεγονός ότι το βιβλίο τιμήθηκε με το γνωστό βρετανικό βραβείο Whitbread το 2002 (για πρώτη φορά στα χρονικά ένα βιβλίο για νέους κέρδισε το Whitbread) ενώ ήταν υποψήφιο και για το βραβείο Booker κάτι που δεν μπόρεσε να το πετύχει η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ ακόμη.

Ο Φίλιπ Πούλμαν γεννήθηκε το 1946 στο Νόργουιτς της Αγγλίας και σύμφωνα με τους Times θεωρείται ένας από τους 50 καλύτερους Βρετανούς συγγραφείς μετά το 1945. «Το αστέρι του βορρά» το πρώτο μέρος της «Τριλογίας του Κόσμου» γυρίστηκε ταινία το 2007 με πρωταγωνιστές την Νικόλ Κίντμαν και τον Ντάνιελ Κρέγκ.

Επιμέλεια: Γ.Θ.

Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων