Βιβλία για νέους

Ο φύλακας της Βαρύτητας

Ο Σάιμον Μπλουμ, ένας συνηθισμένος μαθητής της έκτης δημοτικού, μόλις έκανε τη μεγαλύτερη ανακάλυψη μετά τη βαρύτητα - η οποία έπεσε κυριολεκτικά στα χέρια του. Καλά, εντάξει, στο κεφάλι του. Βλέπετε, ο Σάιμον βρήκε το Βιβλίο Διδασκαλίας της Φυσικής, ένα μαγικό βιβλίο με τους τύπους της Φυσικής που ελέγχουν τους νόμους του Σύμπαντος! Λέγοντας τους τύπους δυνατά, κατορθώνει το αδύνατο - να αντιστρέφει τη βαρύτητα και να πετάει στον αέρα ή να μειώνει την τριβή και να γλιστράει σαν σίφουνας σε οποιαδήποτε επιφάνεια!

Αλλά με ένα τόσο πανίσχυρο βιβλίο στα χέρια του ο Σάιμον κινδυνεύει. Πριν το καταλάβει, τον καταδιώκουν δυνάμεις του κακού, που έχουν στόχο τους μαγικούς τύπους. Και θα κάνουν τα πάντα για να τους αποκτήσουν. Ο Σάιμον και οι φίλοι του πρέπει να χρησιμοποιήσουν την ευφυΐα τους και τη μαγεία της επιστήμης σε έναν επικό πόλεμο για το βιβλίο και το μέλλον του σύμπαντος, σ' αυτή την αστεία, συναρπαστική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, πρώτο βιβλίο του Μάικλ Ράισμαν.

Μια ιστορία γεμάτη φαντασία, ένα καταπληκτικό ταξίδι απόδρασης για ευφυείς εφήβους που τους γοητεύουν η επιστήμη, η μαγεία και η περιπέτεια. Ο Ράισμαν προσθέτει το «αλάτι» και έτσι οι αληθινές πληροφορίες για τη βαρύτητα, τον ηλεκτρισμό, την τριβή και πολλές άλλες έννοιες της φυσικής, γίνονται εύκολα κατανοητές μέσα από τη συναρπαστική περιπέτεια του Σάιμον Μπλουμ και της παρέας του.
Το βιβλίο πρόκειται να γυριστεί ταινία πολύ σύντομα από την Universal Pictures.
Ο συγγραφέας Μάικλ Ράισμαν ζει στο Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια.

Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων