Σερραϊκά βιβλία

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ

Το «Συναισθηματικό Αλφαβητάρι» είναι μια συλλογή 49 ποιημάτων, που αναφέρονται στον κόσμο των συναισθημάτων και των συναισθηματικών διαθέσεων με απλό και προσιτό για το παιδί τρόπο.
- Μέσα από απλούς στίχους αποσκοπεί στο να υποστηρίξει το παιδί στον αφουγκρασμό και αναγνώριση των συναισθημάτων του, στην αποδοχή και έκφραση του εσωτερικού του κόσμου, καθώς και στη διαχείριση των συναισθημάτων του (ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης).
- Η ποιητική συλλογή στοχεύει στην ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης, αποδοχής και ενσυναίσθησης, στην ενίσχυση της επικοινωνίας και της σύναψης συναισθηματικών δεσμών, στην τόνωση της αυτοεκτίμησης, καθώς και στην αντιμετώπιση των συγκρούσεων.
- Απευθύνεται κυρίως σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, αλλά και σε γονείς και εκπαιδευτικούς, καθώς επίσης και σε άλλους ενήλικες που προσφέρουν υπηρεσίες στο παιδί.
- Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιπρόσθετο υλικό στο μάθημα της γλώσσας, όπως και σε προγράμματα Αγωγής Υγείας ή Ευέλικτης Ζώνης, σε θεματικές σχετικές με το συναισθηματικό μας κόσμο και τη διανθρώπινη επικοινωνία, δίνοντας έναυσμα για συζήτηση ή άλλες βιωματικές ασκήσεις.
- Μπορεί να δώσει ερέθισμα για διάλογο, καθώς και για αμοιβαία έκφραση, κατανόηση και αποδοχή των συναισθημάτων στην επικοινωνία των γονιών με το παιδί.
- Αφιερώνεται στα παιδιά με δυσκολίες μάθησης, επιθυμώντας να τα εμψυχώσει και να τα υποστηρίξει στη διαχείριση των αισθημάτων ματαίωσης και μειονεξίας που βιώνουν συχνά λόγω των δυσκολιών τους.
Η συγγραφέας είναι κλινική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, εργάζεται στο χώρο της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και ασχολείται ιδιαίτερα με ομάδες συμβουλευτικής γονέων.


Επιστροφή στο κατάλογο