Σερραϊκά βιβλία

Η Τερπνή Αναφορές στο χθες και στο σήμερα

«…ότι γνωρίζουμε σήμερα σχετικά με το χωριό μας βασίζεται κυρίως στις αφηγήσεις των ηλικιωμένων τερπνιωτών, των παππούδων μας, που σιγά-σιγά εκλείπουν και αυτοί για να βυθιστούμε στο σκοτάδι...Πιστεύοντας ότι υπάρχει ολόκληρος θησαυρός με ανεκτίμητο ιστορικό και προπαντός λαογραφικό υλικό από ιστορίες , θρύλους , έθιμα και παραδόσεις που φυλάσσεται σε προσωπικά αρχεία , οικογενειακά κειμήλια, που νομίζουμε ότι έφτασε πλέον ο χρόνος να τον φέρουμε στην επιφάνεια...»

Μετά από πολύχρονη και επίπονη προσπάθεια του συγγραφέα φέρνει στην επιφάνεια ιστορία, λαογραφία, ήθη και έθιμα του χωριού μας.
Είναι ένας θησαυρός που πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει ιστορική παρακαταθήκη για το μέλλον του χωριού μας. Περιγράφεται όλη η πορεία του χωριού μέσα από αναφορές σε γεγονότα και πρόσωπα που έζησαν και δούλεψαν για το καλό του τόπου μας. Παράλληλα προσφέρει την ευκαιρία να θυμηθούν οι παλιοί και να γνωρίσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας το χωριό τους καθώς και τους πρωταγωνιστές αυτής της ιστορικής αναφοράς.


Επιστροφή στο κατάλογο