Εκδηλώσεις - Ανακοινώσεις

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών - Σύλλογος Φίλων Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών: Παρουσίαση βιβλίου Θόδωρου Γρηγοριάδη


Ημερομηνία Δημοσίευσης: 17-11-2010
Ημερομηνία Λήξης: 17-12-2010


Ο σύλλογος Φύλλων Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών,
η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών,
και οι εκδόσεις «ΠΑΤΑΚΗ»
σας προσκαλούν στην παρουσίαση
του νέου βιβλίου του Θεόδωρου Γρηγοριάδη
«Ο ΠΑΛΑΙΣΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΡΒΙΣΗΣ»
την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010 στις 8.00 μ.μ.
στο Αμφιθέατρο της Δ.Κ.Β.Σ., Ν. Νικολάου 20Με αφορμή το βιβλίο, οι συγγραφείς Θωμάς Κοροβίνης και Θεόδωρος Γρηγοριάδης θα συνομιλήσουν μεταξύ τους και με το κοινό για το βιβλίο και γενικά για τη λογοτεχνία, αποσκοπώντας σε μια μικρή συμβολή στο ανοιχτό πεδίο της γραφής και της ανάγνωσης, ιδιαίτερα στην εποχή μας.

Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ (Παλαιοχώρι Παγγαίου, 1956) είναι εδώ και χρόνια εισηγητής των λογοτεχνικών σεμιναρίων της Δ.Κ.Β.Σ. Έχει δημοσιεύσει οχτώ μυθιστορήματα, μία συλλογή διηγημάτων και μια νουβέλα, ενώ συνεργάζεται τακτικά με την εφημερίδα Τα Νέα. Κείμενα και αφηγήματά του έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο και έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία στη Θεσσαλονίκη και το Λονδίνο.

Ο ΘΩΜΑΣ ΚΟΡΟΒΙΝΗΣ, φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση, έζησε για οχτώ χρόνια στη Κωνσταντινούπολη. Εδώ και χρόνια ερευνά πτυχές του ελληνικού και του τουρκικού λαϊκού πολιτισμού καθώς και τις σχέσεις μεταξύ τους. Συνεργάζεται με διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά. Έγραψε τα βιβλία: Τουρκικές παροιμίες, Κανάλ ντ’ Αμούρ, Τα πρόσωπα της Σωτηρίας Μπέλλου, Φαχισέ Τσίκα, Σκανδαλιστικές και βωμολοχικές ελληνικές παροιμίες, Κωνσταντινούπολη - Λογοτεχνική ανθολογία: Τούρκοι ποιητές υμνούν την Κωνσταντινούπολη, Ο Μάρκος στο χαρέμι. Είναι συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής λαϊκών τραγουδιών. Δισκογραφία: Από έβενο κι αχάτη, Φουζουλή: Λεϊλά και Μετζνούν, Τακίμια. Συχνά παρουσιάζει συναυλίες με το δικό του ρεπερτόριο ή με θέματα του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού.