Εκδηλώσεις - Ανακοινώσεις

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών - Σύλλογος Φίλων Βιβλιοθήκης: Κινηματογραφική Λέσχη - Προβολή ταινίας "Ο ταχυδρόμος -Il Postino"


Ημερομηνία Δημοσίευσης: 20-01-2012
Ημερομηνία Λήξης: 23-01-2012

Η Κινηματογραφική Λέσχη της ΔΚΒΣ προβάλλει κάθε μήνα μία ταινία το σενάριο της οποίας στηρίζεται πάνω σε μυθιστόρημα ή διήγημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε τη σχέση ανάμεσα στις πιο καθοριστικές απολαύσεις του πολιτισμού μας: το βιβλίο και την εικόνα.
Οι προβολές γίνονται στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» της Βιβλιοθήκης και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

4η ΠΡΟΒΟΛΗ

Il postino, «Ο ταχυδρόμος»

Σκηνοθεσία: Μάικλ Ράντφορντ. από το μυθιστόρημα του Αντόνιο Σκάρμετα «Il Postino».
Ηθοποιοί: Μάσιμο Τροΐζι, Μαρία Γκράτσια Κουτσινότα, Φιλίπ Νουαρέ, Ρενάτο Σκάρπα


Ο Ταχυδρόμος είναι μια ξεχωριστή ρομαντική κομεντί για όλα όσα διστάζουμε να πούμε! Ο Μάριο, ένας αδέξιος ταχυδρόμος, είναι ερωτευμένος με την πιο όμορφη γυναίκα της πόλης, αλλά πολύ ντροπαλός για να της εξομολογηθεί τα αισθήματά του... Όταν όμως ένας διάσημος ποιητής, ο Πάμπλο Νερούντα, εξορίζεται στη μικρή πόλη όπου βρίσκεται ο Μάριο, ο ταχυδρόμος έχει μια διαφορετική έμπνευση και με τη βοήθεια του καινούργιου του φίλου, βρίσκει τις λέξεις που μπορούν να κερδίσουν την καρδιά της αγαπημένης του! Μια αξέχαστη κωμωδία που αποδεικνύει ότι το πάθος μαζί με λίγη καλλιτεχνική αντίληψη μπορεί να κερδίσει ακόμα και τον πιο απίθανο έρωτα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 ΩΡΑ 20:00
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΦΤΑΝΤΖΗΣ»
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ