Εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών - Σύλλογος Φίλων Βιβλιοθήκης: Παρουσίαση βιβλίου του Πασχάλη Λαμπαρδή


Ημερομηνία Δημοσίευσης: 02-02-2012
Ημερομηνία Λήξης: 15-02-2012

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, ο Σύλλογος Φίλων Βιβλιοθήκης, οι εκδόσεις Πατάκη και το βιβλιοπωλείο «Σωκράτης» διοργανώνουν εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σερραίου συγγραφέα Πασχάλη Λαμπαρδή με τίτλο «Κάθετη έξοδος» την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 8:00 το βράδυ στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» της Βιβλιοθήκης.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν: η Χρυσάνθη Παλάζη - Kαθηγήτρια Φιλόλογος, και ο ίδιος ο συγγραφέας Πασχάλης Λαμπαρδής, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η Μαρία Mεντίζη - Θεατρολόγος – Εκπαιδευτικός.Ο Πασχάλης Λαμπαρδής γεννήθηκε στις Σέρρες και έλκει την καταγωγή του από την Ανατολική Θράκη. Η πρώτη του επαφή με την συγγραφή έγινε όταν σε ηλικία 15 χρόνων περίπου ένιωσε έντονη την ανάγκη να γράψει. Ασχολήθηκε με την ποίηση, τον πεζό λόγο και διάφορα μικρά διηγήματα τα οποία αργότερα, θεωρώντας τα απέριττα, έκαψε.
Αργότερα και ενώ σπούδαζε μηχανικός, αποφάσισε να ασχοληθεί συστηματικά με τη λογοτεχνία.
Η πρώτη εκδοτική του εμφάνιση πραγματοποιήθηκε το 1997 με το βιβλίο «Υπόθεση Ζωής», σκιαγραφώντας το πέρασμα ενός ανθρώπου από τον πνευματικό χώρο του Αγίου Όρους στην προσπάθειά του να βρει την λύτρωση. Στη συνέχεια τον Απρίλιο του 2002, μετά από τρία χρόνια έρευνας κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ιωλκός το μυθιστόρημα «Ο Ταξιδευτής του Βοσπόρου», που μεταφράστηκε στη τουρκική γλώσσα και του απενεμήθη το βραβείο “Λογοτεχνίας και Πνευματικών αξιών” από την Ελληνική Εταιρεία Χριστιανικών Γραμμάτων.
Τον Ιούνιο του 2005 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα «Οι Φύλακες της Ανατολίας» από τις εκδόσεις Πατάκη, όπου αποκαλύπτει ένα κρυφό κόσμο στα βάθη της Ανατολής και τον Μάιο του 2008 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Η Κοιλάδα των Σπαθιών» από τις εκδόσεις Πατάκη, ένα μυθιστόρημα για το Βυζάντιο του 11ου αιώνα.
Το νέο του βιβλίο «Κάθετη έξοδος» κυκλοφόρησε επίσης από τις εκδόσεις Πατάκη το 2011. Πρόκειται για ένα επίκαιρο μυθιστόρημα που έχει φόντο μια υπερπαραγωγή εκατομμυρίων, με σενάριο εκπληκτικό, που έχει τη δύναμη να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται η ανθρωπότητα, ή μάλλον τον τρόπο που της επιβάλλουν να σκέφτεται... Μια ταινία που κατονομάζει όχι μόνο όσους κρύβουν έντεχνα την αλήθεια για δικό τους όφελος, αλλά και τους τρόπους που χειραγωγούν ανενόχλητοι τον κόσμο.
Τα τελευταία χρόνια ο Πασχάλης Λαμπαρδής, έχοντας διακόψει κάθε άλλη του δραστηριότητα, ασχολείται αποκλειστικά με τα γράμματα και την ιστορική έρευνα.