Εκδηλώσεις - Ανακοινώσεις

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών - Σύλλογος Φίλων Βιβλιοθήκης: Ψηφίδες ψυχολογίας με τον ψυχίατρο κ. Μιχάλη Σωτηρίου


Ημερομηνία Δημοσίευσης: 17-02-2012
Ημερομηνία Λήξης: 20-02-2012

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΕΡΡΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών και ο Σύλλογος Φίλων Βιβλιοθήκης διοργανώνουν τον δευτέρου κύκλο διαλέξεων των «ΨΗΦΙΔΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ» με τον ψυχίατρο Μιχάλη Σωτηρίου με γενικό τίτλο: ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ
Στον δεύτερο κύκλο των ψηφίδων ψυχολογίας, Οκτώβριος 2011-Μάιος 2012, θα γίνει η παρουσίαση της προσέγγισης των αισθημάτων, συναισθημάτων, συναισθηματικής διάθεσης, μέσα από τις θεωρητικές και επιστημονικές γνώσεις της εποχής μας, συμβάλλοντας στην διεύρυνση των επιδεξιοτήτων αυτογνωσίας, ετερογνωσίας και διαχείρισης των συναισθημάτων.
Αν και οι λέξεις αίσθηση/αισθήματα (feeling) και συναίσθημα (affect) συνήθως χρησιμοποιούνται σαν ίδιες είναι σημαντικό να διακρίνουμε το συναίσθημα (affect) από τα αισθήματα (feelings) και τη συναισθηματική διάθεση (emotions).


5η Διάλεξη
Αγάπη, Λατρεία και Ζήλεια


Είναι γνωστό ότι σε μεγάλο βαθμό ασχολούνται οι ποιητές, οι φιλόσοφοι, οι άγιοι. Για την ψυχολογία αγάπη είναι ένα συναίσθημα με βαθιές βιολογικές ρίζες που δημιουργεί στον οργανισμό μας μια δυναμική δομή πάνω στην οποία αναπτύσσονται και καλλιεργούνται λειτουργικές αλληλεπιδράσεις ανάμεσα σε μας και τους άλλους.
Παράλληλα με τις νευροεπιστήμες η ψυχαναλυτική θεώρηση της αγάπης φωτίζει πλευρές, ποιότητες, είδη της συναισθηματικής έκφρασης της αγάπης, των ελλειμμάτων και της παθολογίας που συνδέεται συχνά μ’ αυτή.


ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΦΤΑΝΤΖΗΣ"
ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ