Εκδηλώσεις - Ανακοινώσεις

Δ.Κ.Β.Σ. - Σύλλογος Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης : ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ


Ημερομηνία Δημοσίευσης: 25-02-2013
Ημερομηνία Λήξης: 25-02-2013

Γ ΚΥΚΛΟΣ ΨΗΦΙΔΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, 2013
“ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ”

Όλοι οι κόσμοι μια σκηνή,
κι οι άνδρες κι οι γυναίκες απλά ηθοποιοί:
σ’ αυτήν έχουν εξόδους και εισόδους.
κι ένας άνθρωπος στο δικό του χρόνο
παίζει τους πολλούς του ρόλους.

Shakespeare

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών και ο Σύλλογος Φίλων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών, συνδιοργανώνουν τον τρίτο κύκλο διαλέξεων του ψυχιάτρου Μιχάλη Σωτηρίου.
Στις 25 Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Δευτέρα, ώρα 20.00μμ στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών «Γεώργιος Καφταντζής», θα πραγματοποιηθεί η 1η Διάλεξη με θέμα:
“ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ”
Στη διάλεξη αυτή παρουσιάζονται οι νεότερες γνώσεις που μας προσφέρει η εξέλιξη των νευροεπιστημών, ανιχνεύοντας την ανθρώπινη ψυχολογία, συμπεριφορά και δημιουργικότητα, σε σχέση τόσο με τις δραστηριότητες του εγκεφάλου όσο και το πολιτισμικό περιβάλλον. Κλάδοι της Ψυχολογίας (Πολιτισμική, Γνωσιακή και Ψυχολογία της Επιστήμης) φωτίζουν περισσότερο το μεγαλείο της διεργασίας της δημιουργικότητας.
Στις επόμενες τρείς διαλέξεις (11/3, 22/4 & 27/5) θα εξεταστούν σημαντικά ανθρώπινα δημιουργήματα από το χώρο των Γραμμάτων, της Πνευματικότητας και της Μουσικής Τέχνης, σε συνεργασία - συμπαρουσίαση με καταξιωμένους Σερραίους (ο τ. Δήμαρχος και Φιλόλογος κ. Ζ. Μητλιάγκας, ο πατήρ Α. Γκουζούνης και ο μουσικοδιδάσκαλος κ. Ι.Παπαχρόνης).
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό