«Ας γράψουμε μαζί το δικό μας παραμύθι»

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής
«Ας γράψουμε μαζί το δικό μας παραμύθι.»
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο πρώτος κύκλος του Εργαστηρίων Δημιουργικής Γραφής που υλοποιήθηκε στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη από 11 Οκτωβρίου έως 10 Ιανουαρίου, με εμψυχώτρια την Αντωνία Θεοχαρίδου.
Η ομάδα « Κόκκινη παρέα δεμένη , μεσ’τις λέξεις τυλιγμένη» αποτελούμενη από μαθητές 9 -17 ετών ,ήρθε σε επαφή με τον κόσμο των παραμυθιών και την τέχνη της γραφής . Μέσα σε κλίμα ενθάρρυνσης και αποδοχής τα παιδιά μυήθηκαν στις τεχνικές δημιουργικής γραφής σχετικά με το « Παραμύθι» και κατάφεραν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο γράψιμο. Ήταν μια πολύ αξιόλογη εμπειρία για όλους τους μικρούς «συγγραφείς» , οι οποίοι εργάστηκαν και συνεργάστηκαν με συνέπεια και κέφι ώστε να δημιουργήσουν στο τέλος του κύκλου του εργαστηρίου τα δικά τους παραμύθια.
Οι δημιουργίες των παιδιών θα παρουσιαστούν στο κοινό, στην Δημόσια Βιβλιοθήκη ( 1ος όροφος) το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015, από τους ίδιους τους δημιουργούς.
Ο δεύτερος κύκλος των Εργαστηρίων για παιδιά θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο 2015.

Εργαστήρι Δημιουργικής γραφής-«Ας γράψουμε μαζί το δικό μας παραμύθι.»
Μύηση στην δημιουργική γραφή
Τα παραμύθια είναι μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Μέσα στην απλότητά της πλοκής τους, κουβαλούν ένα ολόκληρο κόσμο, ποιητικό ,φανταστικό και συχνά ανατρεπτικό. Χρησιμοποιώντας γνωστά και αγαπημένα παραμύθια στα βάση, θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε μέσα μας κρυμμένα συναισθήματα, συγκινήσεις, αναμνήσεις και μ’ όλο αυτό το πολύτιμο υλικό θα γράψουμε τα δικά μας παραμύθια, παίζοντας με τις λέξεις.
Σκοπός του εργαστηρίου
Ο βασικός σκοπός του εργαστηρίου είναι να φέρει σε επαφή τους συμμετέχοντες με την δημιουργική ανάγνωση και γραφή και, μέσα από κατάλληλες τεχνικές, να ενεργοποιήσει την δημιουργικότητά τους και να καλλιεργήσει την αγάπη τους για το βιβλίο.
Στόχοι
Να αναπτύξουν οι συμμετέχοντες την ικανότητα έκφρασης στον γραπτό και προφορικό λόγο. Να νιώσουν την χαρά της έμπνευσης και της δημιουργίας. Να γνωρίσουν της χαρά της ανάγνωσης λογοτεχνικών κειμένων. Και τέλος, να αναπτύξουν την αυτοεκτίμησή τους καθώς και την ικανότητα συνεργασίας με άλλους .
Περιεχόμενο
Κατά την διάρκεια των συναντήσεων, σε κλίμα αποδοχής και ενθάρρυνσης, μέσα από διάφορες τεχνικές και μεθόδους δημιουργικής γραφής, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τον τρόπο γραφής ενός παραμυθιού , θα πειραματιστούν πάνω στις δικές τους εκφραστικές ικανότητες και στη συνέχεια, θα περάσουν στην δημιουργία του δικού τους παραμυθιού.

 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
 
 
 
20141101_104417 20141101_112355 IMG_6532 IMG_6538 IMG_6539 IMG_6564 IMG_6569 IMG_6582 IMG_6709 lightbox tutorial jqueryby VisualLightBox.com v5.7