ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ (1828-1998)


Το 6ο βιβλίο με τίτλο Πηγές και Μουσική Βιβλιογραφία των Σερρών (1828-1998) εξέδωσε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών στα πλαίσια της σειράς "Εκδόσεις για την πόλη και το νομό Σερρών". 

Είναι μια εργασία του Γιώργου Αγγειοπλάστη και αποτελεί τη σύνοψη των εργασιών και της θεματογραφίας που πραγματοποιήθηκαν για τη μουσική της πόλης των Σερρών και συνέβαλαν στην εξέλιξή της το παραπάνω χρονικό διάστημα. 

Στην καλαίσθητη έκδοση περιλαμβάνονται ακόμα συνοπτικά βιογραφικά σημειώματα Σερραίων συγγραφέων και πλήθος ειδήσεων για τη μουσική. 

Ιδιαίτερα χρήσιμη και πολύτιμη στην ιστοριογραφία της πόλης θα αποσταλεί σε ερευνητικά κέντρα, πανεπιστημιακές Βιβλιοθήκες, προσωπικότητες της μουσικής ανά την Ελλάδα, μουσικοερευνητικά ιδρύματα και στις Ελληνικές σχολές μουσικολογίας και έρευνας. 

Οι τελευταίες σελίδες καλύπτονται από κατατοπιστικούς πίνακες που περιλαμβάνουν τις επιμέρους πληροφορίες, όπως είναι ευρετήρια συγγραφέων, περιοδικών, εφημερίδων, χορωδίες, φιλαρμονικές, ορχήστρες κ.λ.π. 

Τέλος, σημειώνουμε πως οι πληροφορίες που αντλούνται εκτείνονται χρονικά από την αρχαιότητα, την υστεροβυζαντινή και μεταβυζαντινή περίοδο, τα ύστερα χρόνια της τουρκοκρατίας μέχρι το τέλος του 20ου αιώνα. Το βιβλίο σε ψηφιακή μορφή pdf