ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ (Σ. Σωτηρίου) - 2012

Ένα σενάριο όσο πιο πειστικό φαίνεται, τόσο πιο πετυχημένο είναι και, παρόλο που είναι δύσκολο να δημιουργηθεί, ο αναγνώστης πιστεύει πως είναι μια εύκολη απόφαση της στιγμής. Αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια. Πίσω από το σενάριο που είναι η βάση και το πρωτογενές υλικό μιας κινηματογραφικής ταινίας, κρύβεται ένας ολόκληρος κόσμος, μια διαδικασία δημιουργίας, που στηρίζεται όχι μόνο στο ταλέντο αλλά και στην τεχνική.

Στόχος του βιβλίου είναι να λειτουργήσει ως χρήσιμος οδηγός για όλους εκείνους που επιθυμούν να ασχοληθούν με το κινηματογραφικό σενάριο αλλά και τη συγγραφή γενικότερα…


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η λιτή παρουσίαση έλαβε χώρα στον δεύτερο όροφο της Βιβλιοθήκης μας στο Αναγνωστήριο, το φυσικό χώρο των βιβλίων, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 18.00.
Κατόπιν απόφασης του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δ.Κ.Β.Σ. υπό την Προεδρία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.Θεολόγου, αντίτυπο του βιβλίου δόθηκε σε όλες τις φίλες και τους φίλους που συμμετείχαν στον κύκλο σεμιναρίων κινηματογραφικού σεναρίου και το «Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής – Το σενάριο» της Βιβλιοθήκης των Σερρών κατά της διάρκεια των ετών 2011-2012, η αγάπη των οποίων αποτέλεσε το ερέθισμα για αυτήν την έκδοση.