«Έναρξη προγραμμάτων φιλαναγνωσίας για δημοτικά σχολεία».

  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών συνεχίζει και φέτος το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας με θέματα που αποσκοπούν στο να παραλληλίσουν το δρόμο της μάθησης των παιδιών, με τον κόσμο των βιβλίων. Οι κρυφοί πρωταγωνιστές, που είναι τα βιβλία, θα είναι παρόντες σε όλη τη διαδικασία. Στο πλαίσιο αυτό του προγράμματος της φιλαναγνωσίας θα πραγματοποιηθούν τα εξής προγράμματα:

A. Για τάξεις B΄ και Γ΄ δημοτικού: «Γινόμαστε μικροί βιβλιοθηκονόμοι», το οποίο θα υλοποιείται από την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη έως τη λήξη της σχολικής χρονιάς από τις 10:00 έως τις 12:00 το πρωί και κάθε τάξη έχει το δικαίωμα συμμετοχής μία μόνο φορά. Εξοικειωνόμαστε με τη Βιβλιοθήκη, μαθαίνουμε τα μυστικά του βιβλίου και της ανάγνωσης. Υπεύθυνες του προγράμματος οι εκπαιδευτικοί: Κατερίνα Γραβάνη, Άννυ Μαργαρίτη και Ροδούλα Ιωακειμίδου. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: δημιουργικές δράσεις, δραματοποίηση, παιχνίδι και παρατήρηση.  (φωτογραφίες)

B. Για τάξεις Δ’, Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού: «Τα αγάλματα πήραν τους δρόμους: μαθαίνω την ιστορία της πόλης μου μέσα από τα μνημεία και τους δρόμους της», το οποίο θα υλοποιείται από τη Τρίτη 22 Νοεμβρίου και κάθε Τρίτη έως και τη λήξη της σχολικής χρονιάς από τις 10:00 έως τις 12:00 το πρωί. Κάθε τάξη έχει δικαίωμα συμμετοχής μία μόνο φορά. Γνωρίζουμε την ιστορία της πόλης με ξεναγούς τα αγάλματα και τους δρόμους. Υπεύθυνοι του προγράμματος οι φιλόλογοι : Σοφία-Βενετία Πάρτσιου, Μαριλένα Κυρτάσογλου και Δημήτρης Χαριστός. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: ψηφιακή ξενάγηση με χρήση τεχνολογίας, δραματοποίηση και παιχνίδι. (φωτογραφίες)

Γ. Για νηπιαγωγεία και Α' τάξεις δημοτικού: «Τα πουλιά έχουν φτερά, τα παιδιά βιβλία». Μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργική εκτόνωση, τα παιδιά θα γνωρίσουν τη βιβλιοθήκη, ενώ θα συμπαθήσουν και ελπίζουμε, να αγαπήσουν τα βιβλία, αν δεν είναι ήδη λάτρεις τους. (φωτογραφίες)

Για ραντεβού μπορείτε να τηλεφωνείτε στην παιδική βιβλιοθήκη στo 2321098557.

Παράλληλα, η Βιβλιοθήκη μπορεί να δέχεται και επισκέψεις σχολείων μετά από ραντεβού τις ημέρες και ώρες που βολεύει.