Τίτλος

Το πρόγραμμα πρόσφερε το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους Υγροτόπους και γνώρισαν την αξία τους. Παράλληλα δόθηκε η ευκαιρία παρουσίασης στους μικρούς φίλους μιας σειράς από αφίσες, φωτογραφίες, διαφάνειες, ταινίες, εικόνες και ακούσματα από τη ζωή στη λίμνη Κερκίνη. Ήταν μια χαρούμενη ιστορία για πουλιά, ψάρια, ζώα, λουλούδια, δέντρα, φυτά, αλλά συγχρόνως και μια θλιβερή διαπίστωση για την ασυλλόγιστη επέμβαση του ανθρώπου. 

Μία ξενάγηση στους Υγροτόπους και την αξία τους μέσα από μια πρόταση "ανακάλυψης της Λίμνης Κερκίνης" είναι το θέμα του Εκπαιδευτικού Προγράμματος που δημιούργησε το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων - Υγροτόπων. 

Αφίσες, φωτογραφίες, διαφάνειες, ταινίες, εικόνες και ακούσματα καθώς και βιβλία μάς διηγούνται την ιστορία της Ζωής στη Λίμνη Κερκίνη, ένα μοναδικό οικοσύστημα. Είναι μια ιστορία για πουλιά, ψάρια, ζώα, λουλούδια, δέντρα, φυτά. Είναι ταυτόχρονα μια θλιβερή ιστορία για την ασυλλόγιστη επέμβαση του ανθρώπου. 

Ας αφεθούμε όμως εμείς σε μια απολαυστική περιήγηση στη Φύση, την Ομορφιά, την Ύπαρξη και ας νιώσουμε ότι το πραγματικό δώρο της Φύσης είναι η Ζωή σε όλες της τις μορφές. Γιατί τελικά θα προστατέψουμε μόνο ό,τι αγαπάμε θα αγαπήσουμε μόνο ό,τι καταλαβαίνουμε θα καταλάβουμε μόνο ό,τι διδαχθούμε

Την ευθύνη της οργάνωσης και παρουσίασης του προγράμματος είχε η αποσπασμένη στη Βιβλιοθήκη εκπαιδευτικός κ. Ευθαλία Σολωμού και ο εθελοντής συνεργάτης της Βιβλιοθήκης  κ. Απόστολος Γιώσας