ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Με τη βοήθεια εκμαγείων ειδωλίων και σκευών, με αντίγραφα εργαλείων, πρώτες ύλες, διαφάνειες, κάρτες, έντυπο ενημερωτικό υλικό, αλλά και με τα βιβλία της Βιβλιοθήκης μας τα παιδιά γνώρισαν τον Κυκλαδικό πολιτισμό, κάνοντας ένα φανταστικό ταξίδι στις Κυκλάδες την εποχή του χαλκού. Την Εποχή του Χαλκού, την 3η π.Χ. χιλιετία, ένας καινούριος και ξεχωριστός πολιτισμός γεννιέται στις Κυκλάδες, ο Κυκλαδικός. Η γεωγραφική θέση των Κυκλάδων, το ήπιο κλίμα και κυρίως η θάλασσα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη αυτών των νησιών. 

Για τον τρόπο που ζούσαν και την τέχνη τους μαθαίνουμε από τα αγγεία, τα ειδώλια, τα όπλα, τα εργαλεία και τα κοσμήματα, που βρίσκουν οι αρχαιολόγοι στις ανασκαφές. Οι μαρμάρινες "κούκλες" είναι από τα πιο αινιγματικά, εκπληκτικά, περίτεχνα και γοητευτικά έργα τέχνης, που δημιούργησε ένας από τους παλιότερους πολιτισμούς στο χώρο του Αιγαίου. 

Με τη βοήθεια των εκμαγείων, των ειδωλίων και των σκευών, με αντίγραφα εργαλείων, πρώτες ύλες, διαφάνειες, κάρτες, έντυπο ενημερωτικό υλικό, που μας παραχώρησε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και με βιβλία που διαθέτει η Βιβλιοθήκη μας, προσπαθήσαμε να γνωρίσουμε τον Κυκλαδικό πολιτισμό και κάναμε ένα ταξίδι στις μαγευτικές Κυκλάδες την Εποχή του Χαλκού.

Την ευθύνη της οργάνωσης και παρουσίασης του προγράμματος είχε η αποσπασμένη στη Βιβλιοθήκη εκπαιδευτικός κ. Αργυρώ Κοκκινάκη.