Πέτρος Κοσμίδης

Ο Πέτρος Κοσμίδης γεννήθηκε στην Βυρώνεια Σερρών. Το 1973 έλαβε το DIPLOME DE FIN D’ ETUDES ECOLE A.B.C. DE PARIS sjessin-peinfurej. Το 1980-82 παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής στο τμήμα Arts & Craffs στην Mons Βελγίου και το 1983 στην Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία (τέχνη) Κιλκίς.
Το 1991 έχει εκλεγεί ως μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Ο σύλλογος ελλήνων λογοτεχνών του απέμεινε βραβείο ¨τιμής ένεκεν¨ για την συμβολή του στην ανάπτυξη και καλλιέργεια του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού.

Καταχωρήσεις:
Καταχωρήθηκε στο λεξικό Ελλήνων καλλιτεχνών 16ος - 20ος αιώνας, από τον εκδοτικό οίκο Μέλισσα και στην περιοδική βιογραφική ιστορία και εγκυκλοπαίδεια των εικαστικών τεχνών του περιοδικού ¨ ΕΙ ¨.

Κριτικές από:
Τον ζωγράφο ηθοποιό λογοτέχνη κ. Κώστα Λαχά, τον επίκουρο επιμελητή ΑΠΘ της ΑΣΚΤΘ κ. Ξενή Σαχίνη, από τον Κρητικό τέχνης κ. Κουρτζή Ηλία και από τον φιλόλογο καθηγητή κ. Ακριτίδη Ανέστη.

Εκθέσεις:
Γκαλερί Άννας Μπαλτά
Τέχνη Κιλκίςbr> ΔΕΠΚΑ Σερρών
DACHAU Γερμανίας
1η Τριεννάλε Ελληνικής χαρακτικής στον Δήμο Γλυφάδας πινακοθήκη Πιερίδη
Αρχαία Ολυμπία το 91
Αρχαία Ολυμπία το 92
Δήμος Πανοράματος Θες/νίκης
Δεπκα για τα παιδιά του ειδικού σχολείου Σέρρες
AArt deco Σέρρες

Χώροι όπου βρίσκονται έργα του:
Ιδιωτική συλλογή Χατζησάββα Θεοδώρου Αύλειος χώρος Νομαρχίας Σερρών Αυλειος χώρος δήμου Λευκώνα Σερρών Συλλογή Τέχνη Κιλκίς Αυλειος χώρο Μητρουσίου Σερρών Ιδιωτικές συλλογές

 

 

 

 

Γλυπτική

 

 

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Ζωγραφική
 
 
   
   
   
   
   
   
Κατασκευές
 
 
   
   
   
   
   
Σχέδια
 
 
   
   
   
   
   
   
   
Χαρακτική