«Λογοτεχνικά Βραδινά»

στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών

1ος κύκλος

 

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Σερρών, το Σύλλογο Φίλων Βιβλιοθήκης και τη Λέσχη Ανάγνωσης, διοργανώνει μια Δευτέρα κάθε μήνα Λογοτεχνικά Βραδινά, με παρουσιάσεις αγαπημένων λογοτεχνικών έργων. Αναβιώνει έτσι, για το ευρύ κοινό, η ζωντανή συζήτηση για μεγάλα έργα και μεγάλους συγγραφείς της λογοτεχνίας, με τρόπο που ενδιαφέρει τους απλούς αναγνώστες. Καλούμε τους συμπολίτες μας που αγαπούν τα βιβλία, να πάρουν μέρος ως ακροατές και να συμμετέχουν στη συζήτηση που θα ακολουθεί.

Οι παρουσιάσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 στην αίθουσα του 3ου ορόφου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης. Εντάσσονται σε μια ευρεία θεματική ενότητα με τίτλο «Εμείς και οι Άλλοι», όπου οι Άλλοι ορίζονται με βάση το έθνος, τη γλώσσα, το φύλο, τη φυλή και αποτελούν τον άλλον όρο της αφηγηματικής πλοκής στον οποίο καθρεφτίζουμε τον εαυτό μας.

Οι παρουσιάσεις θα γίνονται από γνωστούς φιλολόγους, αλλά και έμπειρους αναγνώστες της πόλης μας, που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Βιβλιοθήκης και είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τη γνώση και την καλλιέργειά τους. Η είσοδος στο κοινό θα είναι ελεύθερη.

 

 

 
    Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016
1η παρουσίαση: «Παραμύθι χωρίς Όνομα, από την Π. Δέλτα (1910) στον Ιάκωβο Καμπανέλλη (1955)» Εισηγήτρια η φιλόλογος Θεοδώρα Μπαγανά.
     
  Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017.
2η παρουσίαση: «Εμείς» όταν γινόμαστε οι «άλλοι»: η απώλεια μιας ταυτότητας, η αναζήτηση και η διεκδίκηση μιας άλλης. Εισηγήτρια η φιλόλογος Χριστίνα Παπαδημητρίου.
     
  Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017.
3η παρουσίαση: «Μορφές και παραμορφώσεις». Εισηγήτρια η φιλόλογος Ντίνα Παπούδα. 
 
    Δευτέρα, 20 Μαρτίου, ώρα 19:00. 
4η παρουσίαση:
«Η αναζήτηση της ταυτότητας μέσα από τη γλώσσα του Άλλου: Η περίπτωση του Βασίλη Αλεξάκη». Εισηγήτρια η καθηγήτρια γαλλικής φιλολογίας Μαρία Σταμπουλή.
  Δευτέρα, 15 Μαίου, ώρα 19:00.
5η παρουσίαση:
«Κλειδιά και Αντικλείδια: Εργαλεία ανάγνωσης του Εμείς και οι Άλλοι»ε εισηγήτρια τη φιλόλογο Αναστασία Δάγκου.