ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΜΠΑΛΕΤΟΥ


 

 

Swan Lake (Η Λίμνη των Κύκνων)

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009 (ώρα 20:00)


Η πριγκίπισσα Οντέτ και οι φίλες της περνούν τη ζωή τους παγιδευμένες στη μορφή του κύκνου από τότε που τις μάγεψε ο κακός μάγος Ρόθμπαρτ. Τα μάγια μπορεί να λύσει μόνο ο έρωτας ο οποίος έρχεται με την όψη του ωραίου πρίγκιπα Ζίγκφριντ, που ορκίζεται να σώσει την Οντέτ. Ο Ρόθμπαρτ αποπειράται να τον ξεγελάσει και να τον παντρέψει με την κόρη του Οντίλ, το μαύρο κύκνο, που μοιάζει εκπληκτικά με την Οντέτ. Ο Ζίγκφριντ σύντομα γλιτώνει από την παγίδα του μάγου, παίρνει στην αγκαλιά του την αγαπημένη του και πετούν μαζί για τον ουρανό.

Με τα μπαλέτα Κirov
Συνθέτης: Pyotr Ilyich Tchaikovsky
Χορογραφία: Marius Petipa and Ley Ivanov \ Odette: Yulia Makhalina, Prince Siegfied: Igor Zelensky

 

Διαβάστε περισσότερα

 

 

La Bayadere

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009 (ώρα 20:00)


Ο πολεμιστής Solor ερωτεύεται τη χορεύτρια Nikiya όμως αναγκάζεται από τον Rajah να δεσμευτεί την κόρη του, την Gamzatti. Αυτή μαθαίνει τον κρυφό έρωτά του με τη Nikiya και την εκδικείται από ζήλια δηλητηριάζοντάς την. Ο Μεγάλος Βραχμάνος της προσφέρει το αντίδοτο με αντάλλαγμα να την κάνει δικιά του. Αυτή αρνείται να σώσει τη ζωή της και από το Βασίλειο των Σκιών πλέον συγχωρεί τον Solor για την πράξη του. 

Mε τα μπαλέτα της όπερας του Παρισιού
Συνθέτης: Ludwig Minkus
Χορογραφια – Σκηνοθεσια: Rudolf Nureyev
Cast: Isabelle Guerin, Laurent Hilaire, Elisabeth Platel

 

Διαβάστε περισσότερα

 

 

Nutccracker (Καρυοθραύστης)

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009 (ώρα 20:00)


Παραμονή Χριστουγέννων η Masha λαμβάνει ως δώρο από το νονό της Drosselmeyer μια κούκλα καρυοθραύστη. Όταν πηγαίνει για ύπνο κάτι μαγικό συμβαίνει: ο Καρυοθραύστης μετατρέπεται αρχικά σε στρατιώτη – για να πολεμήσει τα εχθρικά ποντίκια – κι έπειτα σε όμορφο πρίγκηπα. Τελικώς παίρνει μαζί του τη Masha στο βασίλειό του όπου ακολουθεί μία ονειρική γιορτή. 

Mε τα μπαλέτα Kirov
Συνθέτης: Pyotr Ilyich Tchaikovsky
Χορογραφία: Vasily Vainonen
Cast: Larissa Lezhnina, Victor Baranov, Piotr Russanov

 

Διαβάστε περισσότερα

 

 

Giselle

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010 (ώρα 20:00)


Η Giselle είναι ερωτευμένη με τον όμορφο Δούκα Albrecht, αλλά όταν ανακαλύπτει ότι την εξαπάτησε πεθαίνει από τη ραγισμένη της καρδιά. Πλάι στον τάφο της Giselle σε ένα ξέφωτο δάσους τυλιγμένο στην ομίχλη, εκδικητικά πνεύματα εγκαταλελειμμένων νυφών αναγκάζουν τους άνδρες να χορεύουν μέχρι θανάτου. Η Giselle επιστρέφει ως φάντασμα, και η βαθιά αγάπη της για τον Alpbrecht τον σώζει από αυτήν την μοίρα. 

Με τα μπαλέτα Royal Opera House, Covent Garden
Συνθέτης: Adolphe Horovitz
Χορογραφία: Marius Petipa and Peter Wright
cast: Alina Cojocaru, Johan Kobborg, Martin Harvey. 

 

Διαβάστε περισσότερα

 

 

Don Quixote (Δον Κιχώτης)

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010 (ώρα 20:00)


Ο Δον Κιχώτης, ένας ονειροπαρμένος ιππότης, βρίσκεται σε αναζήτηση της αγαπημένης του Dulcinea. Τη βρίσκει στο πρόσωπο της Kitri με την οποία την μπερδεύει και την υπερασπίζεται με κάθε τρόπο: τη βοηθάει να το σκάσει με τον αγαπημένο της Basil από τον πατέρα της και μεσολαβεί να παντρευτούν παρά τις αντιδράσεις. Ύστερα από μάχη με τον πατέρα της Lorenzo ξαναφεύγει προς αναζήτηση της Dulcinea. 

Με τα American Ballet Theatre
Συνθέτης: ludwig minkus
Χορογραφία: Mikael Baryshnikov
Cast: Cynthia Harvey, Mikael Baryshnikov

 

Διαβάστε περισσότερα

 

 

Manon

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010 (ώρα 20:00)


Η όμορφη Manon φθάνει στο Παρίσι και το σκάει με τον νεαρό Des Grieux παρά τις προσπάθειες του έκλυτου αδελφού της Lescaut να την πουλήσει στον κροίσο G.M. Η Manon όμως θέλγεται από τα πλούτη του και σχεδιάζει ανεπιτυχώς με τον Des Grieux να τον εξαπατήσουν. Καταλήγει στη Λουιζιάνα όπου και πεθαίνει στα χέρια του αγαπημένου της. 

Με τα μπαλέτο Royal Opera House, Covent Garden
Συνθέτης: Jules Massenet
Χορογραφία: Kenneth Macmillan
Cast: Jennifer Penney, Anthony Dowell, David Wall 

 

Διαβάστε περισσότερα

 

 

Sleeping Beauty (Η ωραία κοιμωμένη)

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010 (ώρα 20:00)


Η Aurora, η όμορφη κόρη του Βασιλιά, στα 18α γενέθλιά της δέχεται την κατάρα της προσβεβλημένης Νεράιδας Carabosse να τρυπήσει το δάχτυλό της και να πεθάνει εκτός και αν την ξυπνήσει με το φιλί του ένας πρίγκιπας. Ο πρίγκιπας Florimund, ύστερα από όραμα βρίσκει την Aurora και με το φιλί του την απελευθερώνει από την κατάρα και την παντρεύεται. 

Με τα μπαλέτα Kirov
Συνθέτης: Pyotr Ilyich Tchaikovsky
Χορογραφία: Marius Petira
Cast: Irina Kolpakova, Sergei Berezhnoi, Lubov Kunakova 

 

Διαβάστε περισσότερα

 

 

La Sylphide

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010 (ώρα 20:00)


Ο James, την παραμονή του γάμου του με την Effie, οραματίζεται ένα φτερωτό, άπιαστο πλάσμα, μια συλφίδα, και το ερωτεύεται. Η Effie ακούει από μια μάγισσα ότι ο James δεν την αγαπάει πραγματικά και ότι θα παντρευτεί άλλη. Ο James διώχνει τη μάγισσα και κείνη τον εκδικείται βάζοντάς τον, άθελά του, να σκοτώσει τη συλφίδα στην προσπάθειά του να την πιάσει. Τελικά, η Effie παντρεύεται τον θαυμαστή της Gurn και τα λόγια της μάγισσας επαληθεύονται. 

Με τα Ballet de l’ Opera National de Paris
Μουσική: Jean-Madeleine Shneitzhoffer
Χορογραφία: Pierre Lacotte after Filippo Taglioni
Cast: Sylphide: Aurelie Dupont, James: Mathieu Ganio, Effie: Melanie Hurel

 

Διαβάστε περισσότερα