Διαβάστε… είναι μεταδοτικό!

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών και οι εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου και με κεντρικό σύνθημα «Διαβάστε… είναι μεταδοτικό!» διοργάνωσαν σειρά εκδηλώσεων από τη Δευτέρα 3 Απριλίου μέχρι και το Σάββατο 8 Απριλίου 2006.

Τα παιδιά που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τη φαντασία τους μέσα από εικαστικά εργαστήρια, δημιούργησαν τους δικούς τους ήρωες, γνώρισαν από κοντά δράκους και νεράιδες, αλλά και μαγικά ξόρκια που διώχνουν… τους φόβους! Επίσης, θυμήθηκαν τη μυθολογία και μυήθηκαν στα μυστικά της δημιουργίας ενός βιβλίου.

Η συγγραφέας Βούλα Μάστορη συνάντησε τα παιδιά και συζήτησε μαζί τους γιατί το διάβασμα είναι…μεταδοτικό την Παρασκευή 7 Απριλίου 2006 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα της Σερραϊκής Πολιτιστικής Εταιρείας (ΣΠΕ).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

1. Χωρίς σωσίβιο! - παιχνίδι για παιδιά Α’ και Β’ δημοτικού. - Ένα επιδαπέδιο παιχνίδι με ζωντανά πιόνια που βοήθησε τα μικρότερα παιδιά να κάνουν την πρώτη τους βουτιά στη θάλασσα της ανάγνωσης …χωρίς σωσίβιο!

Ημέρα: Δευτέρα 3 Απριλίου 2006

Ημέρα: Τρίτη 4 Απριλίου 2006

Παρουσιάσεις: δύο ημερησίως, (9.00 - 13.00)

Αριθμός μαθητών: 60 (30 Α΄ τάξη και 30 Β΄ τάξη)

2. Ήταν κάποτε… - Γνωριμία με τη Μυθολογία - Παιχνίδια βασισμένα στη βαλίτσα της Μυθολογίας - παιδιά Γ και Δ δημοτικού. Θεοί, ήρωες, μυθικά τέρατα, ταξίδια και κατορθώματα ζωντάνεψαν μέσα από τη βαλίτσα της Μυθολογίας και πρόσφεραν στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο των ελληνικών μύθων.

Ημέρα: Τετάρτη 5 Απριλίου 2006

Παρουσιάσεις: τρεις, (9.00 - 13.00)

Αριθμός μαθητών: 60 (30 Γ΄ τάξη και 30 Δ΄ τάξη)

3. Μαθαίνω να …μαθαίνω! - Παιχνίδι με την εγκυκλοπαίδεια. - παιδιά Γ΄ έως ΣΤ΄ δημοτικού. Πώς θα μάθω, πού να ψάξω και πώς; Μάθε να ψαρεύεις σωστά την πληροφορία που θέλεις!

Ημέρα: Πέμπτη 6 Απριλίου 2006

Παρουσιάσεις: τρεις, (9.00 - 13.00)

Αριθμός μαθητών: 80 (τάξεις Γ΄, Δ΄ , ΣΤ΄ τάξεις)

4. Μου αρέσει να διαβάζω…- Γνωριμία με τη συγγραφέα Βούλα Μάστορη που επισκέφτηκε τη βιβλιοθήκη και μίλησε για τα βιβλία της, για τους τρόπους που της αρέσει να διαβάζει, για το τι της αρέσει να διαβάζει και για πολλά άλλα.

Η ομιλία έγινε την Παρασκευή 7 Απριλίου στις 7 στην αίθουσα της Σ.Π.Ε.

5. Συντροφιά με τους εκπαιδευτικούς… Η συγγραφέας Βούλα Μάστορη συζήτησε με τους εκπαιδευτικούς για το βιβλίο. Η εκδήλωση έγινε το Σάββατο 8 Απριλίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Σερρών με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών.