Γιώργος Πανανάκης

Ο Γιώργος Πανανάκης, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1959.
Αφού κατέκτησε τις κλασσικές τεχνικές της γλυπτικής στη σχολή της Τήνου από το 1981 έως το 1984 ,συνέχισε τις σπουδές του στη Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας ,κοντά στον Γιώργο Νικολαίδη όντας συνεχώς υπότροφος του Ι.Κ.Υ. Από την Α.Σ.Κ.Τ. αποφοίτησε το 1989 με άριστα και συνέχισε την έρευνα του σε προβλήματα σχέσεων μεταλλικών κατασκευών μεγάλου μεγέθους μέσα στο χώρο ,έρευνα που παρουσιάστηκε συχνά σε πολιτιστικούς χώρους όπως - Στο Διεθνές Ίδρυμα Ερευνών της Αθήνας (1989)
- Στο Διεθνές Κέντρο Εικαστικών Τεχνών < Αέναον > (1991)
- Στο Σπίτι της Κύπρου (1993). Όπου την ευθύνη αυτής της παρουσίασης είχαν αναλάβει ο Γιώργος Νικολαίδης ο Παύλος Χριστοδουλίδης η Ρεγγίνα Αργυράκη και ο Σάββας Κονταράτος.
- Στην αίθουσα τέχνης < ΜΥΛΟΣ > Θεσσαλονίκης (1997)
- Στις Καπναποθήκες Ξάνθης μετά από πρόσκληση της Ακαδημίας Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. (2002)
- Στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων-Πάρκο Ελευθερίαςστο πλαίσιο διεπιστημονικής συνάντησης με θέμα <Τρείς Πτυχές της Παγκοσμιοποίησης > (2002)
- Στη Casa Bianca Θεσσαλονίκης (2003)
- Στο Δημαρχείο Κατερίνης (2004)
- Στη Δ.Ε.Π.Κ.Α. Σερρών (2005)
- Τοποθέτηση Μνημείου Εθνικής Αντίστασης και πεσόντων Ν.Σκοπού Σερρών (2009)

Έργα του βρίσκονται στη συλλογή της Α.Σ.Κ.Τ. σε συλλογές πολυεθνικών εταιρειών και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Παράλληλα έχει εκπονήσει εκπαιδευτικά προγράμματα προσέγγισης της γλυπτικής της μεταλλοπλαστικής και του σχεδίου για λογαριασμό της Δευτεροβάθμιας και Τεχνικής εκπαίδευσης. Προγράμματα την εφαρμογή των οποίων συνεχίζει να παρακολουθεί στενά.

 

 

 

 

Γλυπτική - Κατασκευές

 

 

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Σχέδια