Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ν. Σερρών

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ν. Σερρών ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2001 από Ηπειρώτες 1ης και 2ης γενιάς που είναι μόνιμοι κάτοικοι του Ν. Σερρών.
Σκοποί του Συλλόγου είναι η διατήρηση, διάδοση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ηπείρου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, ώστε οι νέες γενιές να έρθουν σε επαφή με την παράδοσή μας και να γίνουν κοινωνοί της. Η ανάπτυξη δεσμών και πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του Συλλόγου αλλά και όλων των Ηπειρωτών που διαμένουν στο Νομό και τέλος η συνεισφορά στα πολιτιστικά δρώμενα του Ν.Σερρών.

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος από την στιγμή της ίδρυσής του δημιούργησε τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών παιδικά και ενηλίκων, από Ηπειρώτες μέλη του Συλλόγου αλλά και φίλους αυτών.

Τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου έχουν λάβει μέρος σε πάμπολλες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών, του Νομού αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Ο Σύλλογος κάθε χρόνο οργανώνει εκδηλώσεις όπως: ο ετήσιος χορός του Συλλόγου τον Δεκέμβριο ή Ιανουάριο, τα Κάλαντα του Λαζάρου.
Το 2003 διοργάνωσε την εκδήλωση «Το έπος του ’40 και η γυναίκα της Πίνδου» και το 2005 την εκδήλωση «Σούλι, το απόρθητο κάστρο της Ρωμιοσύνης» στο αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ι Σερρών.

Σε συνεργασία με τους Συλλόγους Ηπειρωτών των Νομών Δράμας Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης διοργανώνει από το 2005 το Αντάμωμα των Ηπειρωτών της Βορείου Ελλάδας, που γίνεται κάθε χρόνο σε διαφορετικό μέρος.
Στα πλαίσια των Πανελληνίων χορευτικών συναντήσεων που διοργανώνει ο Δήμος Σερρών, καλεί κάθε χρόνο και φιλοξενεί χορευτικά τμήματα Συλλόγων από διάφορα μέλη της Ελλάδας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανηπειρωτικού Συλλόγου απαρτίζεται από τους:
Σίσκα Κων/νο, Πρόεδρο
Ξυλογιάννη Γεώργιο, Αντιπρόεδρο
Παππά Αρετή, Γραμματέα
Πάσιο Ιωάννη Ταμία
Μπούσιο Κων/νο, Μέλος
Τερνέζη -Τραγούδα Λαμπρινή, Μέλος
Κατέρη Κων/νο, Μέλος

 

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΣΕΡΡΩΝ
Εμμανουήλ Ξάνθου 3
Σέρρες
Τηλ. & FAX: 23210 63399
e-mail: panipirotikos@yahoo.gr

 

 

Φωτογραφίες

 

 

Αίθουσα του συλλόγου

 

 

Αίθουσα χορού

 

 

Παραδοσιακή γωνιά

 

 

Μέλη του χορευτικού τμήματος

 

 

Η πρώτη χορευτική ομάδα 2001

 

 

Εκδήλωση 23-3-2005

 

 

Εκδήλωση 23-3-2005

 

 

Εκδήλωση 23-3-2005

 

 

Εκδήλωση 23-3-2005

 

 

Από τον ετήσιο χορό  Ηπειρωτικής Εστίας Θεσ/νικης
 

 

Πριν την παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2002