Παπαφράγκου Χριστίνα

Γεννήθηκε στη Θεσ/νίκη και μεγάλωσε στις Σέρρες. Είναι πτυχιούχος της φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., τμήμα Γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας. Φωτογραφία σπούδασε στη Σχολή Φωτογραφίας «FOCUS» στην Αθήνα. Είναι μέλος του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσ/νίκης από το 1999. Διδάσκει φωτογραφία στα τμήματα φωτογραφίας της ΝΕΛΕ Σερρών από το 1996 έως σήμερα και στο 3ο Γυμνάσιο Σερρών από το Δεκέμβριο του 1999. Έχει διδάξει φωτογραφία στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σερρών κατά τη περίοδο 1998 - 1999 και από το 2003 έως τώρα στο ΚΕΚ Σερρών. Φωτογραφίες της έχει παρουσιάσει σε όλες τις ομαδικές εκθέσεις της σχολής FOCUS, κατά τη διάρκεια της φοίτησής της (1992 - 1995), της ΝΕΛΕ Σερρών (από το 1996 έως σήμερα) και του Φωτογραφικού Κέντρου Θες/νίκης. Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια φωτογραφίας που οργάνωσε η Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων, αλλά και εργαστήρια φωτογραφίας στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Τον Ιούλιο του 2003 έλαβε μέρος στο Φωτογραφικό Εργαστήριο “isolation and togetherness”, στη Θάσο, με συμμετέχοντες Έλληνες, Τούρκους και Σουηδούς φωτογράφους και δάσκαλο τον Anders Petersen, βραβευμένο από την Arles της Γαλλίας ως τον καλύτερο δάσκαλο φωτογραφίας για το 2003.
Το αποτέλεσμα μίας εβδομάδας δουλειάς εκδόθηκε με τη βοήθεια του Δήμου Θάσου σε ένα πολυτελή κατάλογο και παρουσιάστηκε η έκθεση στο Καλογερικό της Θάσου (Ιούλιος 03), στο Goethe Institute στη Θεσσαλονίκη (Οκτώβριος 03) και στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας στα πλαίσια των Διεθνών Φωτογραφικών Συναντήσεων. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει διακριθεί σε πολλούς φωτογραφικούς διαγωνισμούς. Φωτογραφίες της υπάρχουν σε πολλές φωτογραφικές εκδόσεις καθώς επίσης και σε έκδοση της Τ.Ε.Δ.Κ. Σερρών με θέμα τη λίμνη Κερκίνη.


ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

-1993: «Πόρτες - Παράθυρα» - Cafe Ανατολή, Θεσ/νίκη και κατόπιν Cafe bar Μύλος, Αθήνα.
-1999: «Η λίμνη της Κερκίνης» - Εγνατία τράπεζα, κατάστημα Σερρών και κατόπιν στο Νέο Πετρίτσι Σερρών.
-2000: «Πρόσωπα και πράγματα» - Cafe bar Cosi Σέρρες στα πλαίσια του «Φωτογραφικού Χειμώνα».
-Απρίλιος 2000: «Κερκίνη» - Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
-Φεβρουάριος 2001: «Λεπτομέρειες της φύσης» - Κεντρικό κατάστημα ΟΤΕ Σερρών.
-Νοέμβριος 2001: «Τα τσίπουρα της παρέας» - Καφέ γκαλερί «Δημιουργία», Θεσσαλονίκη.
-Ιούνιος 2002: «Τα τσίπουρα της παρέας» - Ισπανία, στα πλαίσια της παρουσίασης Ελλήνων Φωτογράφων στην Caja Duero της Palencia.
-Οκτώβριος 2002: «Τα τσίπουρα της παρέας» - Δημοτική επιχείρηση πολιτισμού και ανάπτυξης (ΔΕΠΚΑ) Σερρών, τον Μάιο του 2003 στο Αμύνταιο και τον Ιούνιο του 2003 στο Μοναστήρι του Αγίου Πνεύματος, στο Άγιο Πνεύμα Σερρών.
-Φεβρουάριος-Μάρτιος 2004: «Η λίμνη που δακρύζει», στο Καφέ Μπαρ Γιουκάλι στη Θεσσαλονίκη και κατόπιν στη Δημοτική επιχείρηση πολιτισμού και ανάπτυξης (ΔΕΠΚΑ) Σερρών. Φωτογραφίες από τα γυρίσματα και το χωριό που έχτισε ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος για την ταινία «Το λιβάδι που δακρύζει».
-2006: Έλαβε μέρος στη 18η φωτοσυγκυρία (Θεσ/νίκη) στην ομαδική έκθεση “Φθεγγόμενοι Λίθοι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και κατόπιν στην Biennale του Amsterdam.
-Μάιος 2008: Παίρνει μέρος στην Ελληνική Photo Biennale, στην έκθεση “Διαχρονικοί Τόποι και Τρόποι Λατρείας” στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης.


email: papafrax@yahoo.gr


 

 

Έθιμα στο Νομό Σερρών

 

 

   
   
   
   
   
   
   

 

 

 

Στρυμόνας από τις πηγές στις εκβολές

 

 

   
   
   
   
   
   
   
   
Πορόια-Μπέλες
 
 
   
   
   
   
   
   
   
Λαιλιάς
 
 
   
   
   
   
   
Κερκίνη
 
 
   
   
   
   
   
   
   
Το λιβάδι που δακρύζει
 
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Γηροκομείο Μοσχάτου
 
   
   
   
   
   

 

Ζαγοροχώρια

 

 

   
   
   
   
   
   
Τα τσίπουρα της παρέας
 
 
   
   
   
   
   
   
Ταγκό
 
 
   
   
   
   
   
Χορός
 
 
   
   
   
   
   
   
Θεσσαλονίκη