Παρουσίαση του βιβλίου της Ευγενίας Φακίνου "Έρως, θέρος, πόλεμος" (14/10/2003)

Στις Σέρρες βρέθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2003 η συγγραφέας Ευγενία Φακίνου, μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας, προσκεκλημένη του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Σερρών, της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών και της Σχολικής Συμβούλου Φιλολόγων του Νομού, κας Αγραφιώτου Περσεφόνης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Δ.ΕΠ.Κ.Α. του Δήμου Σερρών, η οποία ευγενώς παραχωρήθηκε και η συγγραφέας συζήτησε με το κοινό, που γέμισε ασφυκτικά το χώρο, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις μαθητών και μαθητριών Γυμνασίων και Λυκείων, που ήταν παρόντες.

Το νέο μυθιστόρημα της Ευγενίας Φακίνου «Έρως, θέρος, πόλεμος», το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καστανιώτη, παρακολουθεί την ιστορία της Μαρίας, που από την ιταλοκρατούμενη Σύμη, όπου γεννήθηκε το 1919, θα βρεθεί αναζητώντας την ελευθερία στο Πορτ Τουφίκ της Αιγύπτου και από κει στο Πορτ Σάιτ και την Αλεξάνδρεια, απ’ όπου οι άνεμοι του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου θα την οδηγήσουν στη Χάϊφα, στο στρατόπεδο Σαραφάν στον Λίβανο, στη Χεντέρα και, μετά την επελευθέρωση, στην Ελλάδα.

Η ηρωίδα, μια κουκίδα στα γεγονότα της παγκόσμιας Ιστορίας και της μικροιστορίας, αποτελεί τη συλλογική μνήμη και την ταυτότητα όλων μας.
Είναι η μητέρα της συγγραφέως Ευγενίας Φακίνου και είναι η φωτογραφία της που επιλέχθηκε από την κόρη της για το εξώφυλλο του μυθιστορήματος. 

 

Φωτογραφίες από την εκδήλωση