Παρουσίαση του βιβλίου του Θ. Γρηγοριάδη "ΑΛΟΥΖΑ ΧΙΛΙΟΙ ΚΙ ΕΝΑΣ ΕΡΑΣΤΕΣ" (02/12/2005)

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών και οι εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗΣ διοργάνωσαν μια λογοτεχνική βραδιά για την παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Θεόδωρου Γρηγοριάδη «ΑΛΟΥΖΑ ΧΙΛΙΟΙ ΚΙ ΕΝΑΣ ΕΡΑΣΤΕΣ». Η εκδήλωση έγινε, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, στον χώρο τέχνης και λόγου της ΟΙΚΙΑΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, θυμίζοντας μάλιστα την ατμόσφαιρα του βιβλίου, αφού η Αλούζα, η ηρωίδα του μυθιστορήματος, ζει στην Αθήνα, σε ένα παλιό αρχοντικό στον Κεραμεικό.

Τον συγγραφέα παρουσίασε η πρόεδρος της Βιβλιοθήκης Σοφία Γεωργιάδου και στη συνέχεια ο φιλόλογος Δημήτρης Κόκορης αναφέρθηκε γενικότερα στο έργο του συγγραφέα και στα βασικά του χαρακτηριστικά.

Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε ο ίδιος ο συγγραφέας και μίλησε για το βιβλίο του. Είναι το όγδοο βιβλίο του συγγραφέα που εμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1990 με το μυθιστόρημα ‘Κρυμμένοι άνθρωποι’.

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση της αναβαθμισμένης ιστοσελίδας της Βιβλιοθήκης αλλά και αυτής του Θεόδωρου Γρηγοριάδη από τον Διευθυντή Γιάννη Σαπουντζή και τον Θανάση Αθανασιάδη. Ακολούθησε δεξίωση.

 

VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες από την παρουσίαση