Μια βόλτα στη γειτονιά του ήλιου. (30 Ιουνίου 2012)

27 παιδιά μαζεύτηκαν σήμερα το πρωί στις 11 η ώρα στο ισόγειο της βιβλιοθήκης, από όπου και ξεκίνησε το ταξίδι τους στη γειτονιά του ήλιου! Διαβάσαμε το παραμύθι «Μια γιορτή στη γειτονιά του Ήλιου» της Ελένης Πιτσιδοπούλου, (εκδ. Πλανητάριο Θεσσαλονίκης, 2007), παίξαμε παιχνίδια γνώσεων, αναπαραστήσαμε τους πλανήτες σε σκετσάκι από το βιβλίο της Άννας Χατζημανώλη, "Το σύμπαν", (εκδόσεις Κίρκη, 2003).

Φτιάξαμε το δικό μας αφισάκι με βάση τα όσα μάθαμε και βέβαια παρατηρήσαμε τον πραγματικό ήλιο με ειδικό τηλεσκόπιο!!! Δεν προλάβαμε να ταξιδέψουμε σε έλλειψη βαρύτητας, αλλά ανανεώσαμε το ραντεβού μας για του χρόνου! Καλή αρχή σε όλους λοιπόν. Χάσαμε όλοι πολύ ενέργεια για να φτάσουμε ως εδώ. Αρχίζουμε όμως να την επανακτούμε μέσα από τα παιδιά! Απίστευτη εμπειρία!

Ευχαριστούμε από καρδιάς την εμψυχώτρια - νηπιαγωγό Κατερίνα Αγγειοπλάστη, τον Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης (ΣΕΑΘ), που μας δάνεισε το ηλιακό του τηλεσκόπιο και τις εθελόντριές μας κ.κ. Βάσω Μιχαλοπούλου, ψυχολόγο και Μπάρμπα Ειρήνη, φιλόλογο.

Video από την εκδήλωση


Φωτογραφίες από την εκδήλωση