Ακολουθώντας τα μονοπάτια των βιβλίων (13 Ιουλίου)

Προχωρήσαμε στα μονοπάτια των βιβλίων, αλλά δε χαθήκαμε , γιατί ήμασταν μια όμορφη ομάδα. 13.7.2012 "Για να σας δω τι μνήμη έχετε" είπε η κ. Μαρία και πρωί πρωί με τη τσίμπλα στο μάτι και την πρωινή θολούρα, τα λόγια της ακούστηκαν ως απειλή. "Αλλά πριν το διαπιστώσουμε, ας γνωριστούμε λίγο καλύτερα" είπε και μας ανακούφισε...για λίγο. Κι έτσι κι έγινε 21 παιδιά ετών 6 με 11, στις 10 η ώρα το πρωί στο ισόγειο της βιβλιοθήκης, αρχίσαμε να συστηνόμαστε τραγουδιστά, αρχικά μαζί με ένα χασμουρητό, αλλά σιγά σιγά με έντονες φωνούλες.

Αφού παίξαμε και το παιχνίδι της άδειας καρέκλας (θα έπρεπε να λέγεται της άδειας πολυθρόνας, μιας και ξαπλωνόμασταν κάθε φορά που ερχόταν οι σειρά μας), η κ. Ντίνα μας είπε να σηκωθούμε και να πλησιάσουμε τον σωρό από βιβλία που ήταν πάνω στα τραπέζια, βιβλία μικρά μεγάλα, με ήχους και χρώματα. Ενθουσιαστήκαμε και από περιέργεια αρχίσαμε σιγά σιγά να δείχνουμε ενδιαφέρον, κοιτάξαμε τους τίτλους , τις εικόνες, την περιγραφή και προσπαθήσαμε τα απομνημονεύσουμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσαμε. Στη συνέχεια η κ. Μαρία μας χώρισε σε τρεις ομάδες και σε καθεμιά όρισε έναν αρχηγό, τον μεγαλύτερο σε ηλικία. Σύμβουλοί του ήταν όλοι οι υπόλοιποι. Χωριστήκαμε στις ομάδες: Αφροδίτη, Αθηνά και Ποσειδώνας, έτσι για να παίρνουμε δύναμη και χάρη από τους δώδεκα θεούς και ξεκινήσαμε.

Πρώτη ζαριά παντομίμα. Η κ. Μαρία προσφέρθηκε να επιτελέσει το έργο του μίμου. Πού να ξέραμε! Αμάν φάτσα, τί είναι αυτό; κότα;; πετάει;;; ΑΑΑΑ φτερά !!! Το βιβλίο "Τα φτερά"!!! Τί πυροβολάει; Χαιρετάει και σαν στρατιώτης....αααα, είναι το βιβλίο "Ο εχθρός". Φράση του βιβλίου- δύσκολη-. Εικόνα του βιβλίου- ήθελε παρατηρητικότητα-, αλλά με την ώρα ο ανταγωνισμός φούντωνε και αρχίσαμε να ζεσταινόμαστε! Το τέλος του παιχνιδιού ήρθε μιάμιση ώρα μετά και για την απλή σας πληροφόρηση, νίκησαν οι πιο παρατηρητικοί και ζωηροί, δηλαδή η ομάδα της Αθηνάς, της θεάς της σοφίας. Το καλύτερο όμως, ήταν το βραβείο. Η κ. Μαρία μας ανακοίνωσε ότι θα κερδίζαμε ένα χρυσό αστέρι στην κάρτα μας, το οποίο θα μας έδινε τη δυνατότητα να δανειστούμε τα διπλάσια βιβλία από αυτά που μπορούσαμε έως τώρα, κάτι σαν τη χρυσή πιστωτική της μαμάς π.κ. (προ κρίσης).

Έτσι φύγαμε ορεξάτοι για .....περισσότερους δανεισμούς! Ευχαριστούμε τις κυρίες Ντίνα Τρέντου και Μαρία Βραχλιώτου για την παιχνιδιάρικη διάθεση που μας μετέδωσαν παρ'όλη την πρωινή νύστα, καθώς και τις κυρίες Ελένη Γάτσιου, Μάλτσιου Ευαγγελία και Βλάχου Κλεοπάτρα, για την πολύτιμη βοήθειά τους!


Φωτογραφίες από την εκδήλωση