Νότες Ταξιδιάρες! Ας μπούμε στον ρυθμό (18 Ιουλίου)

Για όσους δεν το γνωρίζουν, σήμερα 18 Ιουλίου, στις 10 το πρωί, πραγματοποιήθηκε μια εκδρομή στη χώρα του ρυθμού. Ταξιδιώτες η κ. Κατερίνα μαζί με 18 παιδιά ηλικίας 11-14. Στο λεωφορείο της διαδρομής, για να σπάσει λίγο ο πάγος, τραγουδήσαμε κάποια ρυθμικά τραγουδάκια.

"Εμπρός, ένα δυο, προσοχή!
Εμένα με λένε Φακή.
Κορμή κορδωμένο,
μουστάκι στριμμένο,
γαλόνια χρυσά και σπαθί".

Ακολούθησε αναπαράσταση των τραγουδιών όπου μας βγήκε πολύ γέλιο! Στην πρώτη μας στάση, η κ. Κατερίνα μας έδειξε και έναν άλλο τρόπο αναπαράστασης της μουσικής, με σύμβολα, ζωγραφιές και απλά σημάδια. Στη δεύτερη, ακούγοντας μουσική και υπό τη διήγηση του παραμυθιού "Οι τέσσερις εποχές" του Μαρκο Σίσμα (εκδ. Παπαδόπουλος, 2004), αποτυπώσαμε ό,τι αισθανόμασταν στο χαρτί. Η διήγηση, η μουσική και κάποιες εικόνες, "κουρδίσανε" τα χέρια μας που άρχισαν ακούραστα να σχεδιάζουν: Οι τέσσερις εποχές, η πάπια και ο λύκος, το τραγούδι του νερού και πολλά άλλα!

Καταλάβαμε ότι η μουσική δεν είναι μόνο ακούσματα, αλλά και εικόνες!Ευχαριστούμε!
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την κ. Βλαδίκα Κατερίνα , μουσικό, που μας έδειξε το ρυθμό και μια άλλη οπτική του τι είναι μουσική, καθώς και τις ταλαντούχες εθελόντριές μας Νικολέτα Καραδήμου και Ειρήνη Μπουδουρίδου.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση