Ο μοβ μαρκαδόρος του Χάρη (31 Ιουλίου)

Αχ αυτός ο Χάρης! Πάλι με το μοβ μαρκαδόρο έκανε τους τοίχους! Σήμερα, 31 Ιουλίου και λίγο πριν φύγει ο ζεστός αυτός μήνας, συναντηθήκαμε 20 παιδιά ηλικίας 4 και 5 ετών στο ισόγειο της βιβλιοθήκης. Μας είπαν ότι θα κάνουμε κάτι με έναν μοβ μαρκαδόρο και μας έπιασε η περιέργεια περισσότερο για το χρώμα. Γιατί μόνο μοβ;;; Η κ. Μαρία και η κ. Γεωργία δε μας έδωσαν αμέσως την απάντηση. Έπρεπε να γνωριστούμε κι έτσι κι έγινε. Πάντα όμως μέσα από το παιχνίδι. Στη συνέχεια παίξαμε με τους μοβ μαρκαδόρους που βρήκαμε τυχαία (;) στο πάτωμα. Τους κάναμε οδοντογλυφίδα, τόξο, φάρο αυτοκινήτου και ό,τι άλλο μας κατέβαινε στο μυαλό. Όταν ζεσταθήκαμε (αν και από πριν ήμασταν σα φουρνιστά κοτόπουλα από τη σερραϊκή ζέστη), καθίσαμε και η κυρίες μας διάβασαν το παραμύθι" Ο χάρης και ο μοβ μαρκαδόρος" του Κρόκετ Τζόνσον (εκδ. Καστανιώτη).

Τότε καταλάβαμε γιατί τέτοια εμμονή με το μόβ. Για μια στιγμή λοιπόν, γίναμε κι εμείς Χαρούλιδες και ζωγραφίσαμε (μαντέψτε με τι χρώμα). Στην ουσία όμως ετοιμάζαμε την εικονογράφηση από μιά ιστορία που ακόμη δεν είχε ειπωθεί. Πρωταγωνίστρια της ιστορίας η Λίτσα η Πασχαλίτσα, η οποία μας άγγιξε και ως δια μαγείας, γίναμε συγγραφείς. Στη συνέχεια, μας έδειχνε τις ζωγραφιές μας κι εμείς τη φανταζόμασταν στο σκηνικό και λέγαμε μια ιστοριούλα. Στο τέλος προέκυψε το δικό μας παραμύθι με τη Λίτσα την Πασχαλίτσα μούσκεμα, αλλά σώα να έχει βρει καταφύγιο κάτω από ένα μωβ δέντρο. Το παραμυθάκι θα το δείτε στα προσεχώς...

Η Δ.Κ.Β. Σερρών ευχαριστεί τις εμψυχώτριες Λαμβδά Γεωργία και Τζουμαϊλή Μαρία για τον δημιουργικό χρόνο που αφιέρωσαν στα παιδιά με αποτέλεσμα να φύγουν όλα με χαμόγελο!

Φωτογραφίες από την εκδήλωση