Ακολουθώντας τα μονοπάτια των βιβλίων (01 Αυγούστου )

Τα μονοπάτια των βιβλίων είναι ατελείωτα! Καλό μήνα! Εμείς τον ξεκινήσαμε με τον πιο ευχάριστο τρόπο! Μαζευτήκαμε στη βιβλιοθήκη 31 παιδιά και μαζί με τις κυρίες Μαρία και Μαρία (σαν το συγκρότημα Εκείνος και εκείνος), παίξαμε με τα νέα βιβλία της βιβλιοθήκης. Αφού γνωριστήκαμε όσο μπορούσαμε μέσα από παιχνίδι, ξεκινήσαμε το ζέσταμα... Η κ. Μαρία μας είπε: "βούρ στα βιβλία! Διαλέξτε όποιο σας αρέσει!" Κι έτσι κι έγινε! Διαλέξαμε όποιο βιβλίο μας έκανε εντύπωση. Μικρό, μεγάλο, μαλακό σκληρό, με ήχο ή χωρίς, κόμικ ή κανονικό. Καθίσαμε σε ένα κύκλο και τα περιγράψαμε! Ακόμη και για το πώς μυρίζουν είπαμε. Υπερβολές θα μας πείτε, αλλά η κάθε λεπτομέρεια θα μας βοηθούσε για τη συνέχεια.

Οι κυρίες όμως δεν έμειναν εκεί, μας μοίρασαν κάποια περιοδικά και μας εξήγησαν ότι σε μια βιβλιοθήκη βρίσκουμε και τέτοια. Τα βάλαμε στο κεφάλι και παίξαμε την ισορροπία. Όποιος έριχνε το περιοδικό του κοκάλωνε και περίμενε από κάποιον άλλον να τον βοηθήσει, για να ξεκινήσει πάλι να κινείται. Χωριστήκαμε σε ομάδες: "η αστραπή", "ο ήλιος", "το κλειδί του σολ" και το "ερωτηματικό". Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ έντονος γιατί όλοι είχαμε προετοιμαστεί καλά. Για λίγο όμως, κέρδισε η ομάδα των περίεργων... των ερωτηματικών! Το βραβείο τους ένα αστέρι στην κάρτα μέλους της βιβλιοθήκης τους που τη μεταμορφώνει σε κάρτα των 10 βιβλίων από 5!

Η Δ. Κ. Βιβλιοθήκη Σερρών ευχαριστεί τις κυρίες Μαρία Τζουμαϊλή και Μαρία Βραχλιώτου για το κέφι που μετέδωσαν στα παιδιά και για το καλό "ποδαρικό". Καλό μας μήνα!

Φωτογραφίες από την εκδήλωση