Αντίο Καλτσούλη! (02 Αυγούστου )

Σήμερα 2 Αυγούστου στις 10 το πρωί συναντηθήκαμε 18 μικροί φιλόζωοι για να γνωρίσουμε από κοντά τον χαριτωμένο κούνελο Καλτσούλη. Αφού γνωριστήκαμε με την κ. Βάγια, αλλά και μεταξύ μας, είπαμε την ιστορία του Καλτσούλη και την περιπέτεια που πέρασε όταν το αγόρι που τον είχε αποφάσισε να τον εγκαταλείψει. Μετά από το παραμύθι, η κυρία μας μίλησε για τα ζωάκια και κυρίως για τα αδέσποτα τα οποία θα πρέπει να προσέχουμε και να μην τα κακομεταχειριζόμαστε. Έχουν γραφτεί και ποιήματα για τα ζώα και ένα τέτοιο είναι και το ποίημα του Ιωάννη Πολέμη, το οποίο η κ. Βάγια μας διάβασε και μας εξήγησε τι είναι το "ποίημα", αλλά και που αναφέρεται:
Ποτὲ δὲ θὰ πειράξω
τὰ ζῶα τὰ καημένα,
μὴν τάχα σὰν ἐμένα
κι ἐκεῖνα δὲν πονοῦν;
Θὰ τὰ χαϊδεύω πάντα,
προστάτης τους θα γίνω.
Ποτὲ δὲ θὰ τ᾿ ἀφήνω
στοὺς δρόμους νὰ πεινοῦν.
Ἀκόμα κι ὅταν βλέπω
πὼς τὰ παιδεύουν ἄλλοι,
ἐγὼ θὰ τρέχω πάλι
μὲ θάρρος σταθερό,
θὰ προσπαθῶ μὲ χάδια
τὸν πόνο τους νὰ γιάνω
κι ὅ,τι μπορῶ θὰ κάνω
νὰ τὰ παρηγορῶ.

Έχοντας το μήνυμα του ποιήματος στο νου ζωγραφίσαμε το αγαπημένο μας . Στη συνέχεια σε ένα κύκλο η κ. Βάγια μας έκλεισε τα μάτια και μας έδωσε από μια φωνή ζώου. Όταν χτύπησε τα χέρια της αρχίσαμε όλοι να ψάχνουμε το άλλο "ζωάκι" με την ίδια φωνή, δηλαδή το ταίρι μας. Όταν βρεθήκαμε όλοι ξανά παρέα πήραμε μια βαθιά ανάσα και αρχίσαμε όλοι να φωνάζουμε σαν ζωάκια σχηματίζοντας μια χορωδία ζώων! Τέλος, πριν αποχαιρετιστούμε φτιάξαμε τον δικό μας σκυλάκο, για να τον έχουμε φύλακα στην επιστροφή μας στο σπίτι...

Η Δ.Κ.Βιβλιοθήκη Σερρών ευχαριστεί την συνταξιούχο νηπιαγωγό κ. Βάγια Γιαννακουδάκη, που ανταποκρίθηκε πρόθημα να μας βοηθήσει και μετέδωσε στα παιδιά την αγάπη για τα ζώα, με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό. Επίσης, ευχαριστεί την κ. Μπάρμπα Ειρήνη που με τη γλυκύτητα της έγινε αγαπητή σε όλα τα παιδιά!

Φωτογραφίες από την εκδήλωση