Σερραίοι συγγραφείς

Πασχαλίδης Τάσος

Ο Τάσος Πασχαλίδης γεννήθηκε στο Αχλαδοχώρι Σερρών το 1948. Τελείωσε το δημοτικό σχολείο στο χωριό του, ενώ τις γυμνασιακές του σπουδές τις έκανε στο Σιδηρόκαστρο. Εισήχθη με υποτροφία στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, από την οποία απεφοίτησε το 1969.

Ως εκπαιδευτικός εργάστηκε για πρώτη φορά στο Νέο Σκοπό Σερρών το 1973, όπου γνώρισε και τη Σκοπηνή σύζυγό του, Δέσποινα Πανιοπούλου, Νηπιαγωγό.
Έκτοτε υπηρέτησε σε διάφορα σχολεία και συνταξιοδοτήθηκε εργαζόμενος στο 20ό Δημ. Σχολείο Σερρών ως Υποδιευθυντής.

Το 1989 γράφτηκε στη σχολή βυζ. μουσικής της Ι.Μ. Σερρών και Νιγρίτης, «?γιος Νικήτας ο Νέος», όπου διδάχθηκε τη βυζ. μουσική από το δάσκαλο Γιάννη Παπαχρόνη. Το 1992 έλαβε δίπλωμα Β.Μ. και έκτοτε μέχρι το 2005 εργάστηκε ως δάσκαλος και αργότερα ως καθηγητής Β.Μ. στην ίδια σχολή, η οποία στεγάζεται μέχρι και σήμερα στο «Μαξίμειο Ίδρυμα».

Από το Σεπτέμβρη του 2005 ασκεί τα καθήκοντα του Διευθυντή και Καθηγητή Β.Μ. της Σχολής, ενώ παράλληλα διορίστηκε και Διευθυντής του Μαξιμείου Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρρών και Νιγρίτης.
Από το 1995 κατέχει το δεξί αναλόγιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ν. Σκοπού, ενώ στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του «Ορφέα», οργάνωσε 50κονταμελή μεικτή χορωδία από κατοίκους του Ν. Σκοπού, η οποία πραγματοποιεί συναυλίες με δημοτικά τραγούδια με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων.

Λίστα όλων των συγγραφέων