Σερραίοι συγγραφείς

Νικόλτσιος Βασίλειος

Ο Βασίλειος Νικόλτσιος γεννήθηκε στην Ηράκλεια Σερρών. Αποφοίτησε από το Φαρμακευτικό Τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων και αποστρατεύτηκε το 2002 με αίτηση του, με το Βαθμό του Συνταγματάρχη Φαρμακοποιού ε.α.
Για περισσότερα από 25 χρόνια ασχολείται με την ιστορική έρευνα, συγκέντρωση, συντήρηση, διάσωση, διαφύλαξη και προβολή ιστορικού υλικού. Έχει στην κατοχή του περισσότερα από 6000 ιστορικά κειμήλια, με τα οποία έχει οργανώσει περισσότερες από 50 ιστορικές περιοδικές εκθέσεις. Μέρος της συλλογής του εκτίθεται στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων, στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στο Μουσείο της μάχης του Σκρα, στο Μουσείο Επανάστασης 1821 - Εμμανουήλ Παπά και στο Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα.
Για περισσότερα από 10 χρόνια ασχολήθηκε με τη Μουσειολογία. Με διαταγή του ΓΕΣ εργάσθηκε για την αναβάθμιση του ιστορικού χώρου του ΡΟΥΠΕΛ, καθώς και όλων των άλλων Στρατιωτικών Μουσείων της χώρας.
Από το 2002 εργάζεται στο Φαρμακείο του στη Θεσσαλονίκη και παράλληλα είναι διευθυντής του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.
Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Χαδιά και έχουν τρεις γιους.


Έργα του:

Ρούπελ: το οχυρό της ιστορίας και της μνήμης: η ελληνική εποποιϊα του 1941 ενεντίον των γερμανών

Από το Σαραντάπορο στη Θεσσαλονίκη -Η ελληνοτουρκική αναμέτρηση του 1912 μέσα από τις αναμνήσεις του Στρατηγού Χασάν Ταχσίν Πασά

Το Οχυρό Ρούπελ - Απρίλιος 1941, μέρες δόξας

65+1 Ιστορικά Μουσεία της Ελλάδος

Λίστα όλων των συγγραφέων