Σερραίοι συγγραφείς

Κοκκινοπούλου - Ευστρατιάδου Καίτη

Γεννήθηκε και κατοικεί στις Σέρρες.
Υπηρέτησε ως Δικαστική Υπάλληλος στο Πρωτοδικείο και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών απ' όπου συνταξιοδοτήθηκε.
Εκλέχθηκε δύο φορές Γενική Γραμματέας στο Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Σερρών.
Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (Ε.Λ.Β.Ε.), της Ένωσης Συγγραφέων Ν. Σερρών, της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών και Γυναικείων τοπικών Σωματείων.
Είναι τακτική συνεργάτης δύο τοπικών εφημερίδων, ασχολήθηκε με ρεπορτάζ και σε μόνιμη στήλη με χρονογραφήματα και σχολιογραφική επικαιρότητα.
Ποιήματα της μελοποιήθηκαν και ερμηνεύθηκαν σε συναυλίες τους, από τις Σερραίες, βραβευμένες στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, αδελφές Αθηνά και Ματούλα Λάμπρου της ομώνυμης Μουσικής Σχολής.
?λλα ποιήματα της Καίτης Ευστρατιάδου μελοποιήθηκαν, από τον Καθηγητή Βυζαντινής και Διδάσκαλο της Παραδοσιακής Χορωδίας «Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών», κ. Δημήτριο Αρδανιώτη καθώς και από άλλους Σερραίους Μουσικούς.
Επιμελήθηκε την παραγωγή δίσκου ψηφιακής εικόνας (DVD), μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με θέμα «Φωτογραφίες απ' τη Μικρά Ασία», σε ποίηση και αφήγηση της ιδίας. Το DVD προβλήθηκε σε Σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών σε ανάλογη επέτειο.
Έγραψε θεατρικά μονόπρακτα, ευθυμογραφήματα, σατιρικά και άλλα ποιήματα.
Συμμετέχει ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης της με συμπαρουσιάσεις λογοτεχνικών βιβλίων όχι μόνο Σερραίων αλλά και έγκριτων συγγραφέων άλλων πόλεων, καθώς και με απαγγελίες ποιημάτων σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις Συλλόγων, σε μερικές από τις οποίες είχε και την ευθύνη της συνδιοργάνωσης και της παρουσίασης.
Πρόσφατα (11/4/2005 ) η Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο ΄Αγιος Πολύκαρπος» σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών και την Ένωση Συγγραφέων Ν. Σερρών συνδιοργάνωσαν εκδήλωση παρουσίασης της ποιητικής συλλογής της Καίτης Ευστρατιάδου με τίτλο «Χωρίς Περιστροφές».

Λίστα όλων των συγγραφέων