Σερραίοι συγγραφείς

Αργυρόπουλος Ντίμης

Ο Ντίμης Αργυρόπουλος γεννήθηκε στην πόλη των Σερρών στις 10 Μαΐου 1948 και από το 1965 ασχολήθηκε επαγγελματικά με το φωτορεπορτάζ στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι πρώτες του συνεργασίες έγιναν με τα έντυπα «Μακεδονία», «θεσσαλονίκη», «Ελληνικός Βορράς» και τις αθλητικές εφημερίδες της Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα καλύπτει φωτογραφικά πολιτικά και αθλητικά γεγονότα και για τον Αθηναϊκό Τύπο. Το σπουδαιότερο θέμα της εποχής που μονοπώλησε τις στήλες των εφημερίδων σ' ολόκληρη τη χώρα ήταν η πολύκροτη δίκη της δολοφονίας του Βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη. Φωτογραφίες του από τα πρόσωπα της δίκης που διήρκεσε τρεις μήνες περίπου δημοσιεύτηκαν στον Τύπο ολόκληρης της χώρας.
Από το 1968 οι δραστηριότητες του μεταφέρονται στην Αθήνα όπου συνεχίζει το φωτορεπορτάζ για λογαριασμό του Αθηναϊκού Τύπου και των εφημερίδων της Βόρειας Ελλάδας.
Από το 1970 μέχρι το 2003 υπήρξε ο μόνιμος φωτογράφος του θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν. Οι φωτογραφίες του Αργυρόπουλου γίνονται γνωστές εκτός Ελλάδος και από το 1973 αρχίζει μόνιμη συνεργασία μετά περιοδικά «Time life» και «Der Spiegel», τα οποία φιλοξενούν φωτογραφικές ανταποκρίσεις του από την Ελλάδα. Ταυτόχρονα αρχίζει μόνιμη συνεργασία με το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων UPI.
Στα 1975 αρχίζει η συνεργασία του με το διεθνές φωτογραφικό πρακτορείο «Sipa Press», που εδρεύει στο Παρίσι, η οποία διατηρείται μέχρι και σήμερα. Παράλληλα διατηρεί μόνιμη συνεργασία με πολλά έντυπα του εξωτερικού (Ευρώπης και Αμερικής), ενώ συμμετέχει σε αποστολές για την κάλυψη διάφορων γεγονότων σε όλο τον κόσμο.
Είναι μέλος της Ένωσης Φωτοειδησεογράφων Ελλάδας από το 1970 και μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ελλάδας) από το 1976, στην οποία υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της. Το 1989 βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο Δημοσιογραφικής Φωτογραφίας που θέσπισε για πρώτη φορά το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Α. Β. Μπότση. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος με τη Νένα Στεφανοπούλου και έχουν ένα γιο, τον Χρήστο-Ευάγγελο.

Λίστα όλων των συγγραφέων