Σερραίοι συγγραφείς

Τριχούλα Μίκικη Καίτη

Η Καίτη Τριχούλα-Μίκικη γεννήθηκε στις Σέρρες από Σερραίους γονείς, όπου έκανε τις εγκύκλιες σπουδές της και διαμένει μέχρι σήμερα. Σπούδασε λογιστική στη Θεσσαλονίκη και εργάστηκε μέχρις ότου συνταξιοδοτήθηκε. Με τη λογοτεχνία και ειδικότερα με την ποίηση ασχολήθηκε από μαθήτρια του δημοτικού σχολείου και έκτοτε γράφει συνεχώς.


Η πνευματική παρουσία της στα πολιτιστικά δρώμενα είναι έντονη. Έχει στο ενεργητικό της πλήθος δημοσιεύσεις ποιημάτων της σε διάφορα έντυπα, καθώς και απαγγελίες έργων της και άλλων ποιητών, από το βήμα πολλών πολιτιστικών φορέων των Σερρών, όπως «Ορφέας», Σερραϊκή Πολιτιστική Ένωση, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών «η Εμμέλεια», καθώς και άλλων πόλεων.


Είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Συγγραφέων Νομού Σερρών και ιδρυτικό μέλος της Χορωδίας των Αποφοίτων του πρώην Γυμνασίου Θηλέων Σερρών και νυν «Λυκείου Ελληνίδων Σερρών». Έχει εκλεγεί επί σειρά ετών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Κυριών «Η Εμμέλεια» Σερρών.


Κατέχει την αγγλική και ιταλική γλώσσα.


Είναι παντρεμένη με τον καρδιολόγο Βασίλη Μίκικη, με τον οποίο απέκτησε δύο κόρες, τη Βαΐα-Αλεξάνδρα, νομικό, και τη Φωτεινή, πολιτικό μηχανικό-συγκοινωνιολόγο.


Η πρώτη της ποιητική συλλογή εκδόθηκε το 2000 από τις «Σερραϊκές Εκδόσεις Ε.Π.Ε.» με τον τίτλο «Ανεμώνες».


Έχει ακόμη αρκετό έργο ανέκδοτο.
Λίστα όλων των συγγραφέων