Σερραίοι συγγραφείς

Χούκλη Μαρία
Η Μαρία Ν. Χούκλη γεννήθηκε στις Σέρρες. Έζησε τα παιδικά της χρόνια στη Γερμανία και συνέχισε τη φοίτησή της στο 4ο Γυμνάσιο ? Λύκειο Σερρών. Είναι παντρεμένη με τον εκπαιδευτικό Κατή Ασημάκη και έχει δύο παιδιά, τον Δημήτρη και την Νικολέτα. Ζει μόνιμα στις Σέρρες.


Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. το 1988. Προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Ε.Σ.Υ. επί δεκαεννέα έτη. Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Εξειδίκευσης στον τομέα της «Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας του Ε.Σ.Υ.» (Msc in Health), μετά από τριετή φοίτηση στο ΕΑΠ.


Έχει εκπονήσει και δημοσιεύσει εργασίες σχετικά με το αντικείμενο των σπουδών της και τη διοίκηση των υπηρεσιών υγείας. Είναι κάτοχος πτυχίων γερμανικής γλώσσας και του ECDL.


Η πρώτη έκδοση του βιβλίου της «Αρμοδιότητες και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της δημόσιας υγείας» πραγματοποιήθηκε το Νοέμβρη του 2007.


Tον Μάρτιο του 2008 υλοποιήθηκε από τον εκδοτικό οίκο MediForce Services S.A. η δεύτερη έκδοση του βιβλίου με τίτλο «Ευρωπαϊκή Ένωση και Δημόσια Υγεία ? Αρμοδιότητες και Πολιτικές».


Λίστα όλων των συγγραφέων