Σερραίοι συγγραφείς

Τσουκάπας Δημόκριτος


Ο Δημόκριτος Τσουκάπας είναι γεννημένος στις Σέρρες, σπούδασε Οικονομικά στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης (σήμερα Πανεπιστήμιο Μακεδονία) κι έχει τρεις κόρες. Με το συγγραφικό έργο ασχολείται εδώ και δέκα χρόνια.
Τα «Οιδιπόδεια Συμ...πλέγματα» είναι το πρώτο δημοσιευμένο έργο του. Ακολουθούν τα «Θυέοτεια Δείπνα» και τα «Αργοναυτικά», που θα αποτελέσουν τη συνέχεια της τριλογίας του κύκλου της σατιρικής Ελληνικής Δραματουργίας. ?λλα έργα του, που παραμένουν ανέκδοτα μέχρι σήμερα, είναι: «Οι εκθέσεις του Θωμούλη Καρά-μπαμπα», τρία μονόπρακτα θεατρικά, «Οι Γριές», «Οι Τσούχτρες» και «Οι Χειροπέδες», που ανέβηκαν από ερασιτεχνικούς θιάσους, καθώς κι ένα σατιρικό δράμα, «Ο Ίων» του Ευριπίδη. Λάτρης του έναστρου ουρανού, αρθρογραφεί σε Αστρονομικά περιοδικά κι εφημερίδες. Ανέκδοτο παραμένει, επίσης, το συναφές έργο του, «Με τα μάτια του Ερασιτέχνη Αστρονόμου».
Ο Δημόκριτος Τσουκάπας μένει στην Περαία Θεσσαλονίκης.

Email: Dimokritos@mycosmos.gr


Γιατί οι Θεοί χάρισαν στον άνθρωπο τη γυναίκα; Γιατί ο Ήφαιστος παντρεύτηκε την Αφροδίτη; Πώς ο Οιδίποδας έλυσε το αίνιγμα της Σφίγγας; Τι στάθηκε αφορμή κι αφανίστηκε η Θήβα; Γιατί παραβρέθηκαν Θεοί κι άνθρωποι ομοτράπεζοι για τελευταία φορά στους γάμους του Κάδμου και της Αρμονίας;
Ένα ανατρεπτικό μυθιστόρημα που αγκαλιάζει την αρχαιότερη ιστορία του κόσμου.
ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΑ ΣΥΜ?ΠΛΕΓΜΑΤΑ.
Εκεί που η σάτιρα αγγίζει την τραγωδία. Εκεί που η φαντασία ξεπερνά τα όρια του μύθου.
Μια εξτρεμιστική άποψη του Σερραίου Δημόκριτου Τσουκάπα στην πρώτη του απόπειρα της σπαρταριστής τριλογίας μέσα από την οποία ξετυλίγεται όλη η αρχαία ελληνική δραματουργία.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΛΛΙΑΡΗ

Λίστα όλων των συγγραφέων