Σερραίοι συγγραφείς

Σίμογλου Β. Κωνσταντίνος

Ο Κωνσταντίνος Σίμογλου του Βασιλείου γεννήθηκε στις Σέρρες και μεγάλωσε στο Ροδολίβος. Έχει πτυχίο γεωπονικής ΑΠΘ με ειδίκευση στη φυτοπαθολογία. Εργάστηκε επί σειρά ετών στον ιδιωτικό τομέα ως γεωπόνος και παράλληλα απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στις επιστήμες φυτοπροστασίας με ειδίκευση στην εντομολογία (MSc) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακό τίτλο στις επιστήμες περιβάλλοντος (MSc) στο πανεπιστήμιο Κρήτης Σήμερα εργάζεται στο τμήμα φυτοπροστασίας και ποιοτικού ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Ηρακλείου. Είναι μέλος της Εντομολογικής Εταιρίας Ελλάδας και της Ελληνικής Φυτοπαθολογικής Εταιρίας. Ερευνητικά του αποτελέσματα έχουν δημοσιευτεί σε ξένα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε τρία διεθνή γεωπονικά συνέδρια και έχει συγγράψει δεκάδες άρθρα σε ελληνικά γεωπονικά περιοδικά.


Στο παρελθόν διετέλεσε μέλος ΔΣ του ελληνικού ορειβατικού συλλόγου Ροδολίβους και πραγματοποίησε αναβάσεις στα περισσότερα ελληνικά βουνά. Η επαφή του με την ελληνική ορεινή χλωρίδα είναι παλαιά. Τα τελευταία 15 τουλάχιστον χρόνια ασχολείται με την καταγραφή των φυτών και εντόμων του Παγγαίου, ενώ παρουσίασε δύο εκθέσεις φωτογραφίας το 1999 και 2006 στο Ροδολίβος με αντικείμενο τη χλωρίδα του Παγγαίου και συμμετείχε σε έκθεση φωτογραφίας στα πλαίσια του 12ου Πανελλήνιου Εντομολογικού Συνεδρίου στη Λάρνακα της Κύπρου το 2007 με είδη της εντομοπανίδας του Παγγαίου.


Προηγούμενες δημοσιεύσεις του που αφορούσαν στο Παγγαίο είναι οι εξής:


Σίμογλου, Β.Κ. 2006. Ωραία Χρώματα, Δυσάρεστα Θηράματα. Είδη Λεπιδοπτέρων του Παγγαίου με Αποσηματικά Χαρακτηριστικά. Scientific American (ελ. έκδ.) 4(2), 18-20


Σίμογλου, Β.Κ. 2006. Από την Ορεινή Χλωρίδα και Πανίδα του Παγγαίου Όρους: Λεπιδόπτερα του Γένους Zygaena στην Υποαλπική Ζώνη. Γεωργία ? Κτηνοτροφία 1, 59-60.


Λίστα όλων των συγγραφέων