Σερραίοι συγγραφείς

Θεολόγου Κώστας

Εισαγωγικές πληροφορίες

Διδάσκων του μαθήματος «Κοινωνιολογία της Επιστήμης και της Τεχνολογίας» (από το ακαδημαϊκό έτος 20078) της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών (1ο εξάμηνο). Διδάσκων του μαθήματος «Κοινωνιολογία της Επιστήμης και της Τεχνολογίας» (από το ακαδημαϊκό έτος 20078) «Κοινωνιολογία της Επιστήμης και της Τεχνολογίας» της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών (1ο εξάμηνο). Διδάσκων του μαθήματος (από το ακαδημαϊκό έτος 20067) «Ιστορία Πολιτισμού» της Σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ (1ο εξάμηνο). Διανομή προσωπικών σημειώσεων και παρακολούθηση της ύλης του συγγράμματος: Arnold Pacey, Technology in World Civilization (Η τεχνολογία στον παγκόσμιο πολιτισμό), ΕΤΒΑ, 1995. Διδάσκων του μαθήματος «Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης και της Τεχνολογίας» της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών του ΕΜΠ (1ο εξάμηνο) για τα ακαδημαϊκά έτη 20067 και 20078. Διδασκαλία του βιβλίου του David Lindberg «Οι απαρχές της Δυτικής Επιστήμης» και σεμιναριακού χαρακτήρα συζητήσεις με γραπτές εργασίες των φοιτητών.

Συνδιδάσκων με τον Καθηγητή Β. Καρασμάνη του μαθήματος ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ της ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (8ο εξ.) της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ για το ακαδημαϊκό έτος 20078 και αυτόνομα για το έτος 20089.

Διορισμένος Καθηγητής (αναπληρωματικός) του μαθήματος ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ στην Αστυνομική Ακαδημία Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ (Δ΄έτος) για το έτος 20089.

Μεταδιδακτορικός ερευνητής «Τα μνημονικά ίχνη της παράδοσης στη σύγχρονη πόλη: Αταλάντη 18302010» με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή γγελο Σιόλα. Κοινό ερευνητικό πρόγραμμα του Τομέα Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού της Σχολής ΑγρονόμωνΤοπογράφων και του Τομέα Ανθρωπιστικών Κοινωνικών Επιστημών και Δικαίου της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

Διδάκτωρ του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (19982006, Τομέας Ανθρωπιστικών Κοινωνικών Επιστημών και Δικαίου της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών). Τίτλος: Συλλογική ταυτότητα και αστική υφή: Η συγκρότηση ταυτότητας στις παραδοσιακές κοινότητες του αστικού χώρου Θεσσαλονίκη 14301960. Μελέτη των ζητημάτων συγκρότησης ταυτότητας, της μνήμης και της επικοινωνίας σε ένα πολυεθνικό αστικό περιβάλλον.

Κύριος ερευνητής σε πρόγραμμα βασικής έρευνας (Πρωταγόρας, 20032006) του ΕΜΠ περί Ανάλυσης Αξιακών Κρίσεων (belief revision) με επιστημονικό υπεύθυνο τον Αν. Καθ. Αρ. Κουτούγκο (αντικείμενο: Φιλοσοφία, Γνωσιοθεωρία).

1101 μέχρι 30606 Υπεύθυνος (προϊστάμενος) του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΕΜΠ (Industrial Liaison Office) με επιστημονικό υπεύθυνο τον (τέως καθηγητή ΕΜΠ) Δρ. Θόδωρο Λουκάκη.

Από 061996 έως 122000 Ειδικός Σύμβουλος Εκδόσεων της Πρυτανείας του ΕΜΠ υπό την Συγκλητική Επιτροπή Πανεπιστημιακών Συγγραμμάτων και Εκδόσεων. Παραδοτέο: οι «Πανεπιστημιακές Εκδόσεις ΕΜΠ».

Μέλος της Διεθνούς Φιλοσοφικής Εταιρείας (2006)

Μέλος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας (2006)

Μέλος της European Research Association Network (eu_ra.net). Εκπροσωπώ την Eura.net στην Ελλάδα σε θέματα «ευρωπαϊκής ταυτότητας» (2003).

Ιδρυτικό στέλεχος του θεματικού δικτύου ProToN Europe, με έδρα τις Βρυξέλλες. Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Γραφείων Μεταφοράς Τεχνολογίας (2002). Εκπρόσωπος του ΕΜΠ στο ProToN Europe μέχρι το 2005.

Έκτακτο μέλος της «Εταιρείας Θεατρικών Συγγραφέων και Μεταφραστών θεατρικών έργων» (1996).

Έκτακτο μέλος της Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης (1981).

Διάκριση με το Βραβείο Θωμαΐδειου Κληροδοτήματος ΕΜΠ για την εισήγησή του σε Διεθνές Συνέδριο (20034).

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΠΟΥΔΕΣ

19982006 Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Διδακτορικό Δίπλωμα (2006)

Κοινωνική Ιστορία, Κοινωνιολογία του Αστικού Χώρου: διαδικασία συγκρότησης ταυτότητας σε πολυεθνικό, πολυπολιτισμικό περιβάλλον, Κοινωνιολογία του Αστικού Χώρου, Κριτική Θεωρία, Επικοινωνιακή Θεωρία, Συλλογική Μνήμη και Πολιτισμός, Παράδοση και Νεοτερικότητα.

Οκτώβριος 1985 Ιούνιος 1986 Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (1986)

ParisI, PanthéonSorbonne, D.E.A. Κοινωνική Θεωρία και Ιστορία (Diplôme détudes approfondies.) Αναγνωρισμένο από το ΔΙΚΑΤΣΑ ως Μάστερ Ιστορία Κοινωνικών Κινημάτων, Καλλιτεχνική δημιουργία και Ευρωπαϊκό Εργατικό Κίνημα, Σχολή της Φρανκφούρτης. Διδασκαλία από τους: Antoine Prost, Madeleine Réberioux, JeanMarie Vincent

Οκτώβριος 1979 Μάιος 1983 Πτυχίο Πολιτικού Επιστήμονα (1983)

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνΝομική Σχολή Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης

Δημόσιο Δίκαιο, Διοικητική Επιστήμη, Συνταγματικό Δίκαιο, Διεθνές Δίκαιο, Πολιτική Επιστήμη, Διπλωματική Ιστορία, Εργατική Νομοθεσία

Διδασκαλία από τους: Εμμ. Ρούκουνα, Γιάννη Μεταξά, Αλέξη Μητρόπουλο, Γρηγόριο Κασσιμάτη, Επαμ. Σπηλιωτόπουλο κ.α. Διπλωματική εργασία στην Πολιτική Ιστορία: 19471952

19721978 Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου Α.Π.Θ (1978)

αγγλικά και γαλλικά σε επαγγελματικό επίπεδο

ιταλικά, γερμανικά, ισπανικά σε ακαδημαϊκό (βιβλιογραφικό) επίπεδο

άριστη χρήση λογισμικού επεξεργασίας και διαχείρισης κειμένου άριστη σχεδίαση υποβολής εκθέσεων αναφορών. Πιστοποίηση παρακολούθησης κύκλου εκπαίδευσης στο power point από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (2000)

Ιανουάριος 1990 Απρίλιος 1991 Ελληνικός Στρατός

Υπεύθυνος Στρατολογικού Γραφείου

517 ΤΠ (ργος Ορεστικό) και

558 ΜΤΠ (Κομοτηνή έδρα Ταξιαρχίας 50 στο Σουφλί) και 511 ΤΠ (Κομοτηνή)

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

1706 μέχρι σήμερα

Τομέας Ανθρωπιστικών Κοινωνικών Επιστημών και Δικαίου της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών ΕΜΠ. Υπεύθυνος του ΔΠΜΣ «Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας» του Τμήματος ΜΙΘΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τομέα ΑΚΕΔ, ΣΕΜΦΕ, ΕΜΠ. Ανάθεση καθηκόντων διδασκαλίας από το 2006 σε διάφορες Σχολές του ΕΜΠ (αναφέρονται παρακάτω).

15 Δεκεμβρίου 2000 μέχρι 30 Ιουνίου 2006

Γραφείο Διαμεσολάβησης & Μεταφοράς Τεχνολογίας: σε αυτό το πόστο απέκτησα πενταετή εξειδικευμένη επαγγελματική εμπειρία στον χώρο της Τεχνολογίας και της Έρευνας. Το γραφείο χρηματοδοτήθηκε από την ΓΓΕΤ με 300.000 για το διάστημα 20052008. Η σχετική εμπειρία μου αποτυπώθηκε σε δύο συμμετοχές μου σε επιστημονικά συνέδρια και κατεγράφη με την συμπερίληψη των εισηγήσεων μου στα Πρακτικά των Συνεδρίων (ένα Πανελλήνιο και ένα Διεθνές βλ. παρακάτω).

Υπεύθυνος Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας, προϊστάμενος

Υπεύθυνος Εξυπηρέτησης Ερευνητών σχετικά με το 6ο ΠΠ

Ανάπτυξη συναλλαγών μεταξύ του Ακαδημαϊκού Χώρου και της Βιομηχανίας και της Έρευνας.

Υπηρεσία Μάρκετινγκ των 150 Εργαστηριακών Μονάδων Παροχής Υπηρεσιών του Ιδρύματος.

Εξέταση, γνωμοδότηση και γενικότερη υποστήριξη στα ζητήματα διανοητικής ιδιοκτησίας (IPR) των Ερευνητών. Δυνατότητες ανάπτυξης ευρεσιτεχνιών και εμπορικής αξιοποίησης αποτελεσμάτων της έρευνας.

Ιούνιος 1996: πρόσληψη με δημόσια προκήρυξη

Ιούνιος 1996 Δεκέμβριος 2000: Σύμβουλος Εκδόσεων της Πρυτανείας του ΕΜΠ. Υπό την καθοδήγηση της Συγκλητικής Επιτροπής Πανεπιστημιακών Συγγραμμάτων και Εκδόσεων του Ιδρύματος σχεδίασα και ανέπτυξα τον εκδοτικό μηχανισμό «Πανεπιστημιακές Εκδόσεις ΕΜΠ» (NTUA Press)

Στο πλαίσιο αυτού του έργου διερεύνησα το ισχύον καθεστώς σε ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο και τις δυνατότητες για μια εκδοτική λειτουργία, που θα «ανοιγόταν» στην αγορά. Δημιούργησα όλο το απαιτούμενο θεσμικό πλαίσιο για μια τέτοια δραστηριότητα (συμβάσεις με μεταφραστές, συγγραφείς, τυπογράφους κτλ), μελέτησα το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τις δημόσιες προκηρύξεις και διαγωνισμούς. Παρακολουθούσα το έργο ΕΠΕΑΕΚ (Β΄ΚΠΣ), που χρηματοδοτούσε κατά κύριο λόγο τη δραστηριότητα αυτή, με όλα τα απαραίτητα τεχνικά δελτία και εκθέσεις που έπρεπε να αποστέλλονται στο Υπουργείο Παιδείας. Μελέτησα και σχεδίασα τις προδιαγραφές για τον πλήρη εξοπλισμό ενός Εργαστηρίου Desk Top Publishing και επέκτασης των δυνατοτήτων της Τυπογραφικής Μονάδας στο Πολυτεχνείο. Σχεδίασα τα προφίλ των κατάλληλων υποψηφίων, που θα προσλαμβάνονταν για τις ανάγκες των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων ΕΜΠ.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑ

Διδάσκων του μαθήματος «Κοινωνιολογία της Επιστήμης και της Τεχνολογίας» (από το ακαδημαϊκό έτος 20078) της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών (1ο εξάμηνο). Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο:

http://mycourses.ntua.gr/course_description/index.phpcidReq=MECH1006

Διδάσκων του μαθήματος «Κοινωνιολογία της Επιστήμης και της Τεχνολογίας» (από το ακαδημαϊκό έτος 20078) της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών (1ο εξάμηνο). Περισσότερες πληροφορίες στο:

http://mycourses.ntua.gr/course_description/index.phpcidReq=NAVAL1006

Και στα δύο παραπάνω μαθήματα διανέμονται προσωπικές σημειώσεις από την ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ του Anthony Giddens, το ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ του Γ. Αντωνίου, ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ του Bruno Jacomy κ.ά.

Διδάσκων του μαθήματος (από το ακαδημαϊκό έτος 20067) «Ιστορία Πολιτισμού» της Σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ (1ο εξάμηνο). Διανομή προσωπικών σημειώσεων και παρακολούθηση της ύλης του συγγράμματος «Η τεχνολογία στον παγκόσμιο πολιτισμό» του ρνολντ Πέισι, ΕΤΒΑ, 1995. Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο:

http://mycourses.ntua.gr/course_description/index.phpcidReq=SURVEY1006

Διδάσκων του μαθήματος «Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης και της Τεχνολογίας» της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών του ΕΜΠ (1ο εξάμηνο). Διανομή του βιβλίου του David Lindberg «Οι απαρχές της Δυτικής Επιστήμης» και σεμιναριακού χαρακτήρα συζητήσεις με γραπτές εργασίες των φοιτητών. Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο:

http://mycourses.ntua.gr/course_description/index.phpcidReq=METAL1005

o NORTH College/ Thessaloniki Spring Semester (1996). Καθηγητής μαθημάτων/ modules στο τμήμα Journalism and Media: News Production Process & Mass Media, Public Opinion and Propaganda.

o Αναπληρωτής καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο ΕΝΙΑΙΟ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Αγίου Νικολάου Λασιθίου Κρήτης στο μάθημα της ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ (19951996)

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Α. ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΜΕ ΚΡΙΤΕΣ

1. Theologou K. & Michaelides P., Review of Radical Political Economics, Democracy and Elite Theory, (υπό εξέλιξη)

2. Theologou K. & Michaelides P., Economic History Review, The Jewish contribution to the socioeconomic development of Salonica (18901930), (υπό κρίση)

3. Théologou K., «Information et société; linformation au domaine demploi et de léducation», Sociétés (υπό έκδοση 2010)

4. Theologu K., Para el duende de Kostis Moskoff, Estudios Neogriegos, Boletin de la Sociedad Hispanica de Estudios Neogriegos, n.3, Junio 1999, Granada

Β. ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΜΕ ΚΡΙΤΕΣ

5. «Πολιτισμική Σύμμειξη και Πολιτιότητα: Καταλύτες Ενοποίησης του Ευρωπαϊκού Αστικού Χώρου» (υπό έκδοση), αλλά διαθέσιμο επίσης και στον δικτυακό τόπο: http://productivityofculture.org/symposium/az/kostastheologou/kostastheologougreek/

6. «Ο τεχνολογικός παράγων στην αυτονομία του πνευματικού πολιτισμού», Ελληνική Φιλοσοφική Επιθεώρηση, τ.73, Ιαν. 2008, σελ. 314.

7. The Value of Memory for Society, Intellectum, 2008, 03, σελ. 5369 [«Η αξία της μνήμης για μια κοινωνία», στο περ. Intellectum, Θεσσαλονίκη, τ.3 Νοε. 07 Μαρ. 08, σελ. 5369]

8. «Το κόστος της προσαρμογής του περιβάλλοντος στις απαιτήσεις της ανάπτυξης: η περίπτωση αντιπαράθεσης πολιτισμού και τουρισμού», Πυρφόρος, περιοδική έκδοση του ΕΜΠ, 1997, τ. 27

9. «Αειφόρος ανάπτυξη για το κρητικό περιβάλλον», Οικονομικός Tαχυδρόμος, Αύγουστος 1995

10. «The Clash, Sandinista! Μία προσέγγιση», Πολιτική, Επιθεώρηση της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης, Τέχνη και Πολιτική, Μάιος 1982, τ.3

Γ. ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ

11. Τheologou K., Acculturation and European Citizenship as Significant Parameters in the Multicultural Urban Space (υπό έκδοση 2009)

12. The New Citizenship in Europe: A Discussion on the Emergence of a Supra Nationality in the European Union. A discussion on the emergence of a new supranationality in the European Union, Proceedings of the 5th International Symposium on Ethnic Identity and Political Action in Post Cold War World, Ξάνθη Ιούλιος 2003 (υπό έκδοση)

13. Michaelides P., Theologou Κ. & Vouldis A., European Airlines TFP and the 2001 Attack: Towards Safety in a Risk Society, (Springer)

14. Michaelides P. & Theologou K., Economic Activity and Climate Change in Structural Framework: A First Approach, (Springer)

15. Theologou K., Michaelides P., Technology Transfer in Academia: the case of National Technical University of Athens (a brief sketch) και on site

Δ. ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ/ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΤΕΣ

16. «Ευρωπαϊκή Πολιτιότητα και Τουρκία», στην εφ. Η Εποχή, φ. 22.7.07, σελ. 31

17. «Μνήμη και Παράδοση στην εποχή της παγκοσμιοποίησης» στο περ. ΑΕΡΟΠΟΣ, τ. 62, ΙούλιοςΑύγουστος 2005

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΟΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

1. Koutoungos Aristophanes, Between Rationality and Morality, Athens: Papazissi, 2008 Επιμελητής (editor) του βιβλίου

2. Κουτούγκου ρη, Περί Φιλοσοφικής Μεθόδου, Αθήνα: Ελληνικά Γράμματα, 2007. Σύνταξη ευρετηρίου όρων (index) του βιβλίου

3. Bishop Peter, Επιστήμη και Τεχνολογία Υπολογιστών, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις ΕΜΠ, 2000. Επιμέλεια Διόρθωση

4. Δεσποτόπουλου Γιάννη, Ιδεολογική δομή των πόλεων, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις ΕΜΠ, 1997. Επιμέλεια Διόρθωση.

5. Εγγονόπουλου Νίκου, Ελληνικά Σπίτια, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις ΕΜΠ, 1996. Επιμέλεια.

6. Ζουράρι Κώστα, Μισγάγκεια απερινόητη, Οδυσσέας, 1984, β΄ έκδ., 1994 κ.ε. εκδόσεις Αρμός. Επιμέλεια Επίλογος.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

1. Δημοκρατία, του Τσαρλς Τίλλυ (Democracy), από τα αγγλικά, Gutenberg (υπό έκδοση 2009)

2. Ηθική: έννοιες και μέθοδοι, των Τζούλιαν Μπαγκίνι Πήτερ Φοσλ, (The Ethics Toolkit), σύγγραμμα εισαγωγής στην ηθική φιλοσοφία για σπουδαστές πανεπιστημίου, από τα αγγλικά, Καστανιώτης, (υπό έκδοση 2009).

3. Τα εργαλεία του φιλοσόφου των Τζούλιαν Μπαγκίνι Πήτερ Φοσλ, (The Philosophers Toolkit), σύγγραμμα εισαγωγής στη γνωσιοθεωρία για σπουδαστές πανεπιστημίου, από τα αγγλικά, Καστανιώτης, 2005.

4. Ο Εκχριστιανισμός της Ευρώπης του Peter Brown (The Rise of Western Christendom) στη σειρά «Η διαμόρφωση της Ευρώπης», Ελληνικά Γράμματα, (υπό έκδοση).

5. Ο θεός που χορεύει του Μάσιμο Κατσάρι, (Le dieu qui danse), δοκίμια αισθητικής φιλοσοφίας, από τα γαλλικά, εκδόσεις Καστανιώτης 2004

6. Η Μεγαλομανία του Φρόιντ του Ίσραελ Ρόζενφιλντ (Freuds Megalomania), από τα αγγλικά, Καστανιώτης, 2002

7. Ευρωπαϊκές Επαναστάσεις 14921992 του Charles Tilly (The European Revolutions 14921992), από τα αγγλικά στα ελληνικά, εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, 19961997, στη σειρά Η διαμόρφωση της Ευρώπης.

8. Πράξη και Σιωπή ΙΙ: τα όρια του έρωτα και τα όρια της Ιστορίας, Κωστής Μοσκώφ, εκδ. Καστανιώτης 1984, (Praxis and Silence:19941995) από τα ελληνικά στα αγγλικά

9. Έκπτωτοι άγγελοι του Robertson Davies (The Rebel Angels), από τα αγγλικά στα ελληνικά, εκδόσεις Κριτική, 1991.

10. Λεξικό της Φυσικής (The Oxford Minidictionary of Physics), από τα αγγλικά στα ελληνικά, 5.000 λήμματα, εκδόσεις ΜαλλιάρηςΠαιδεία, 1990

ΣΥΝΕΔΡΙΑ

1. Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, 2427.0.09 «Η σχέση μνήμης και τεχνικής: τα αρχαιολογικά ευρήματα από τις ανασκαφές του μετρό στον αστικό χώρο της Θεσσαλονίκης», Θεολόγου Κ. Κωνσταντινίδη Μ. Σιόλας . (σε εξέλιξη)

2. 21st International Conference on Philosophy, Paphos, Cyprus, July 2009. Theologou K. The representation of the form: style vs. technology (σε εξέλιξη)

3. Πρέσπες 1621.6.09 Εργαστήριο περ. Τοπικά, Όρια και Σύνορα (σε εξέλιξη)

4. Thessaloniki, University of Macedonia, 13st Annual International Conference of the ESHET, 2326.4.09, Technological Change and Economic Analysis, Michaelides P. & Theologou K. (σε εξέλιξη)

5. Complex 2009 February 2325, 2009, Shanghai, China. Michaelides P. Theologou K. Vouldis A., European Airlines TFP and the 2001 Attack: Towards Safety in a Risk Society.

6. IT Revolutions 2008, Lighthouse of the Institute for Computer Sciences, SocialInformatics and Telecommunications Engineering, Venezia 1719.12.2008. Michaelides P. Theologou K. Economic Activity and Climate Change in a Structural Framework: A First Approach

7. 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλοσοφίας «Η Έννοια του Υποκειμένου και οι Μετασχηματισμοί της» Πάτρα Ρίο 1719 Οκτωβρίου 2008. Θεολόγου Κ. Κουτούγκος Α., ««Ο μηχανισμός συγκρότησης ταυτότητας ως διαντίδραση ατομικού και συλλογικού υποκειμένου»

8. 8th International Conference on SciencetoBusinessMarketing & Successful Research Commercialization. Extracting the Value out of UniversityIndustry Interaction. Muenster University 309.08 21008. Theologou K. Michaelides P. Technology Transfer in Academia: The Case of NTUA (A Brief Sketch).

9. Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Βόλος, 3031 Μαΐου 2008, 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιστορίας της Οικονομικής Σκέψης, εισήγηση με θέμα: «Η εβραϊκή συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης 18901930».

10. Αθήνα, 1820 Οκτωβρίου, 2007, ECCM Symposium: Productivity of Culture, εισήγηση με θέμα: Acculturation and Citizenship: Catalysts for the European Urban Space

11. Ε.Μ.Π & ΜΕ.Κ.Δ.Ε ΕΜΠ, Μέτσοβο, Σεπτέμβριος 2730, 2007, 5ο Διεπιστημονικό Διαπανεπιστημιακό Συνέδριο, «Η Μεταφορά Γνώσης ως Κοινωνική Αλληλεπίδραση»

12. Sakarya, Turkey, August 2124, 2007, 5th EuPRA General Conference Challenges of Peace and Democracy in Europe, «The emergence of a supranational European citizen»

13. Εθνικό Ίδρυμα ΕρευνώνΠολιτιστική Εταιρεία «Αίνος», 8306, Αίθουσα Σεμιναρίων). Ημερίδα με τίτλο: Συναίσθημα κι Αισθήσεις στην Ορθόδοξη Παράδοση. «Η απουσία πνευματικότητας στο συναίσθημα και στις αισθήσεις της ορθόδοξης παράδοσης: η περίπτωση του Μακεδονικού Αγώνα».

14. YPERIA 2005, Μάιος 2005, Αμοργός, 3ο Διεθνές Συνέδριο Πολιτισμού & Τουρισμού «ΥΠΕΡΙΑ 2005» «Μνήμη και παράδοση στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Το τοπικό συνδρομητής της παγκόσμιας κληρονομιάς»

15. Ερμούπολη, Σύρος, Ιούλιος 2004. Σεμινάρια της Ερμούπολης, «Η τεχνολογία ως αντιδάνειο της γαλλικής γλώσσας στην ελληνική καθημερινότητα», μια προσέγγιση στη γλώσσα, στους θεσμούς και στην τεχνολογία.

16. Ξάνθη, Δημοκρίτειο Ίδρυμα, Πανεπιστήμιο Θράκης, 2003, 5th International Symposium on Ethnic Identity and Political Action in Post Cold War World. Εισήγηση με τίτλο: The New Citizenship in Europe: A Discussion on the Emergence of a Supra Nationality in the European Union.

17. ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη, 1996, 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κοινωνικής Παιδιατρικής με θέμα: «Το παιδί και ο έφηβος στην Κοινωνία των Πληροφοριών: Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΜΕ». Ο κίνδυνος αποπροσωποίησης του παιδιού και του εφήβου εξαιτίας του μαζικού χαρακτήρα της επικοινωνίας.

18. Ηράκλειο Κρήτης, Μάρτιος 1995, Τουρισμός και Περιβάλλον, που διοργάνωσε το Τ.Ε.Ε/ Τμήμα Ανατολικής Κρήτης. «Το Κόστος της Προσαρμογής του Περιβάλλοντος στις Τουριστικές Απαιτήσεις (Οι πολιτιστικές διαστάσεις του Τουρισμού)».

19. Αίγυπτος (Κάιρο, Αλεξάνδρεια) 1993, Νοέμβριος. Συμπόσιο Καβάφη (Διοργάνωση Μορφωτικό Τμήμα Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο) «Ο ποιητής ως Συνωμότης, Η περίπτωση του Κωνσταντίνου Καβάφη» [Ανάγνωση ποιημάτων του Αιγύπτιου ποιητή Ριφάατ Σαλάμ σε δική μου μετάφραση στην Όπερα του Καΐρου]

20. Νεάπολη Λασιθίου Κρήτης, Αύγουστος 1993. Διοργάνωση, Συντονισμός και Συμμετοχή σε Διήμερο Συμπόσιο (Χρήστος Γιανναράς, Κώστας Ζουράρις και Νίκος Κούνδουρος Ο Ελληνισμός στο Ευρωπαϊκό Περιβάλλον του)

21. Αίγυπτος (Κάιρο, Αλεξάνδρεια) 1993, Μάρτιος. Α΄ ΕλληνοΑιγυπτιακό Συμπόσιο Φιλοσοφίας μεταξύ Ορθοδόξων και Μουσουλμάνων. Ελληνική Πρεσβεία (Κάιρο, Μορφωτικό τμήμα), που αφορούσε στο Ανθρώπινο Πρόσωπο (τόπος: Κάιρο και Αλεξάνδρεια). Διάλεξη με θέμα: The Human Person as a Means to Comprehend the Human Itself.

22. Ινστιτούτο Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων της Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Σεπτέμβριος 1983, Διεθνές Συνέδριο για τα Εθνικά Όρια και Σύνορα. 200 n.m. of E.E.Z.; a nascent national frontier Tutor: Dr. Joel Evan Marsh (USA).


Λίστα όλων των συγγραφέων