Σερραίοι συγγραφείς

Σίμπα Ελένη

Η Ελένη Σίμπα γεννήθηκε στις Σέρρες. Είναι Καθηγήτρια Αγγλικής και Μουσικής. Σπούδασε τη Γαλλική, Γερμανική και Ιταλική γλώσσα σε πρώτο επίπεδο, ενώ τώρα σπουδάζει και την Ισπανική. Σπουδάζει Γλωσσολογία και Επαγγελματική Μετάφραση στην Αθήνα, ενώ παράλληλα και Δημοσιογραφία σε γνωστό Εκπαιδευτικό Όμιλο. Παρακολούθησε μαθήματα Αγιογραφίας με σκοπό να φιλοτεχνεί κυρίως η ίδια τα εξώφυλλα των βιβλίων της.
Η μύησή της στην Οδοντοτεχνική και η σπουδή αυτής έδωσε ώθηση στην ανάπτυξη της καλλιτεχνικής της φλέβας με αποτέλεσμα να διδαχθεί εκεί το σχεδιασμό κοσμημάτων από ασήμι, χρυσό, πορσελάνη αλλά και φιλοτεχνημένα με ημιπολύτιμους λίθους. Ήταν εύλογο και από αυτή της την ενασχόληση να ξεπηδήσει άλλη μία δραστηριότητα δηλαδή, ο σχεδιασμός και η προώθηση κοσμημάτων από ημιπολύτιμους λίθους όπως όνυχα, κεχριμπάρι κι αβεντουρίτη.
Λάτρης της Ποίησης και πιστή η ίδια σ? αυτήν, δημιουργεί το πρώτο της πόνημα με τίτλο ??Το τρίτο χρώμα του πελάγους??. Εκτός λοιπόν, από την πρώτη της αυτή συλλογή, η οποία περιείχε ποιήματα της ίδιας από την τρυφερή ηλικία των 18-20 χρόνων, τώρα πιο ώριμη μέσα από τα βιώματά της έρχεται να προσφέρει στον φανατικά πιστό της πια αναγνώστη μια γεύση πιο ξεχωριστή κι επιτηδευμένη. Παρά τη μικρή ανάπαυλα με την έκδοση του βιβλίου της, το οποίο ανήκει στην κατηγορία του διηγήματος με τίτλο, ??Του μύθου και της πραγματικότητας??, συνεχίζει τη μικρή παράδοση και πάλι στο χώρο αυτό. Αυτή τη φορά μπαίνει δυναμικά με τρεις Ποιητικές Συλλογές με τίτλους κατά σειρά: ??Περί έρωτος? ουδείς λόγος??, ??Παραμύθια για παιδιά μεγάλα?? και ? ?Λιωμένες, κέρινες σταγόνες??. Η κάθε μία απ? αυτές τις Ποιητικές Συλλογές περιλαμβάνει 60 ποιήματα καθώς κι έναν Ύμνο διαφορετικής περιοχής κάθε φορά. Αυτό είναι και το απόσταγμα της μεγάλης της αγάπης για την Ποίηση, τη μητέρα όλων των πνευματικών αγαθών, με τη μορφή αυτών των καινούριων Ποιητικών Συλλογών.
Η πρώτη της επαφή με τη μουσική έγινε σε ηλικία οκτώ χρόνων όταν άρχισε να μαθαίνει ακορντεόν, αργότερα αρμόνιο και πιάνο. Σπούδασε κλασσικό τραγούδι, μουσική φωνάγηση και ορθοφωνία. Το 2005 της ζητείται να συνθέσει τον Ύμνο του Σοχού Λαγκαδά, οι στίχοι του οποίου έχουν γραφτεί από μία εκπαιδευτικό το 1974. Μελοποιημένα ποιήματά της διδάσκονται σε διακεκριμένες χορωδίες. Διευθύνει τα ??Χορωδιακά Σύνολα Νέων/Νεανίδων??, τη χορωδία ενός Συλλόγου του οποίου είναι η ίδια Ιδρύτρια και Πρόεδρος.
Το 2006 θα χαρακτηρίζονταν ως μία χρονιά σταθμός για την ίδια τη συγγραφέα, αφού ιδρύει τις ομώνυμες Εκδόσεις ΣΙΜΠΑ. Μια σειρά από παρουσιάσεις των βιβλίων της λαμβάνουν χώρα εντός κι εκτός των ορίων του νομού κι αμέσως το έργο της γίνεται ευρύτερα γνωστό ανεξάρτητα από το σχετικά νεαρό της ηλικίας της.
?ρθρα και ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σ? εφημερίδες των Σερρών τόσο της Θεσσαλονίκης όπως στη ??Μακεδονία??, τον ??Αγγελιοφόρο??, την ??Εγνατία?? όσο και σε περιοδικά πολιτιστικού περιεχομένου.
Ολοκλήρωσε το καλοκαίρι του 2007 θεατρικό έργο για παιδιά με τίτλο ??Το ρολόι που έλεγε πάντα ψέματα??, ενώ η χρονιά 2008 ήταν εξίσου προσοδοφόρα καθώς γεννήθηκαν από την ίδια άλλα δύο θεατρικά, ο ??Πόλεμος στην χώρα των λουλουδιών?? και ??Η χρυσή βροχή και το ασημένιο χαλάζι??. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το παιδικό της μυθιστόρημα με τίτλο ??Δεσποινίς 24 ων καρατίων?? κι εκείνο με τα διηγήματα που τιτλοφορείται ??Εκατό λαχταριστοί λουκουμάδες?? βρίσκονται υπό έκδοση. Επίσης, δέκα παραμύθια πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα από τις Εκδόσεις ΣΙΜΠΑ τις οποίες ίδρυσε η ίδια.

Λίστα όλων των συγγραφέων