Σερραίοι συγγραφείς

Λάμπρου Αθηνά

Η Αθηνά Λάμπρου γεννήθηκε στη Σησαμιά Σερρών. Σπούδασε μουσική στα Ωδεία Ελληνικό και Μακεδόνικο από όπου πήρε τα πτυχία Ωδικής, ενοργάνωσης πνευστών οργάνων, Αρμονίας, Αντίστιξης και Φυγής.

Το 1988 βραβεύεται με το Α βραβείο ολοκληρωμένου τραγουδιού, με το ειδικό βραβείο σύνθεσης και το βραβείο Δημοσιογράφων για το τραγούδι της Ερωτικό σύμπλεγμα στο φεστιβάλ Ελληνικού τραγουδιού θεσσαλονίκης. Την ίδια χρονιά συγκροτεί και διευθύνει την μοναδική Μαντολινάτα στις Σέρρες, ενώ κατά καιρούς δημιουργεί και διευθύνει χορωδιακά συγκροτήματα και οργανικά σύνολα. Το 1990 το τραγούδι της Μικρός Προφήτης αποσπά το ειδικό βραβείο στίχου στο φεστιβάλ Ελληνικού τραγουδιού θεσσαλονίκης. Το 1991 αναγνωρίζεται από το κράτος η Σχολή που ιδρύουν με την αδελφή της Ματούλα Λάμπρου με την επωνυμία Μουσική Σχολή Αφών Λάμπρου.

Το 1992 κυκλοφόρησε ο δίσκος Φιλικό Κοίταγμα σε μουσική δική της και ποίηση Ευαγγελίας Παπαμηχαήλ. Συνεργάζεται με Σερραίους στιχουργούς - ποιητές και άλλους. Επίσης, έχει γράψει μουσική για διαφημιστικά και μουσική για τις θεατρικές παραστάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΟΕ. Σερρών Δεν πληρώνω δεν πληρώνω του Ντάριο Φο και ο φίλος μου ο Λευτεράκης του Αλέκου Σακελάριου, ακόμη έχει κάνει και τη μουσική διδασκαλία για την θεατρική παράσταση Ο μαγικός αυλός σε διασκευή Ελένης Μαβίλη. Από το 1982 αρχίζει η καλλιτεχνική πορεία δίνοντας πολλές συναυλίες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις γειτονικές χώρες.

Εχει εκδώσει τέσσερα βιβλία με μελοποιημένα ποιήματα με τίτλο Μελωδίες

Σήμερα ζει και εργάζεται στις Σέρρες.Από το 2000 έως το 2009 η Μουσική Σχολή Αφών Λάμπρου έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία με τίτλο Μελωδίες

Τα βιβλία αυτά περιλαμβάνουν ποιήματα που μελοποίησα από το 1988 μέχρι το 2009 γραμμένα για φωνή και όργανο.

Πολλά απ αυτά παρουσιάστηκαν σε συναυλίες και τραγουδήθηκαν από την αδελφή μου Ματούλα Λάμπρου κι από μένα, καθώς επίσης και στις ετήσιες καθιερωμένες εκδηλώσεις της Μουσικής Σχολής από τη χορωδία και το οργανικό σύνολο.

Θα ήθελα να αναφέρω τους Στιχουργούς - Ποιητές που έχουν γράψει αυτά τα ποιήματα και να τους ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς για τη φιλία τους και την συνεργασία τους.

Ε. Παπαμιχαήλ, Μ. Χαριζανοπούλου-Αμπελίδου, Α. Παρασχάκης Γ. Πάσχος, Β, Τσανακάρης, Σ. Σαριβασίλης, Ν. Βρεττάκος, I. Ψαρράς, Μ. Λογοθέτη, Κ. Κοκκινοπούλου-Ευστρατιάδου, Χ. Ασκολίδης, Γ. Έξαρχος.Λίστα όλων των συγγραφέων