Σερραίοι συγγραφείς

Σιαπαρδάνης Δημήτριος

O Δημήτριος Σιαπαρδάνης γεννήθηκε το 1960 στο Άνω Χριστός Σερρών. Αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Λάρισας και εργάζεται ως Δάσκαλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του νομού Σερρών.

Το ποδόσφαιρο το αγάπησε από πολύ μικρός στις πολλές αλάνες του χωριού, ενώ τα πρώτα επίσημα ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στη Νίκη Χριστός και τα επόμενα στον Παμβλαχιακό Σερρών. Όμως εξαιτίας σοβαρών τραυματισμών (2 κατάγματα σε 3 χρόνια) αναγκάστηκε να σταματήσει πρόωρα το ποδόσφαιρο.

Tις πρώτες του φωτογραφίες τις τράβηξε με μία AGFAMATIC, 126mm, ενώ μυήθηκε στα μυστικά της όταν έπεσε στα χέρια του μία Canon ΑΕ-1.

Ακολούθως, το 1987 και 1988, παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας στο Φωτογραφικό Εργαστήρι της Ν.Ε.Λ.Ε. και συμμετείχε σε όλες τις εκθέσεις που διοργάνωσε εκείνη την εποχή το εν λόγω Εργαστήρι της Ν.Ε.Λ.Ε.

Οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες τον οδήγησαν και σε σπουδές στη Βυζαντινή Μουσική (3 χρόνια στο Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο) και στην ενασχόληση με τα πολιτιστικά ως μέλος και Γ.Γ. του Συλλόγου Βλάχων Σερρών «Γιωργάκης Ολύμπιος».

Έχοντας πλέον τις απαραίτητες τεχνικές και καλλιτεχνικές γνώσεις αλλά και την εμπειρία και την αγάπη για το ποδοσφαιρικό θέαμα έστρεψε το ενδιαφέρον του στην φωτογράφιση ποδοσφαιρικών αγώνων σε όλο το νομό Σερρών και με την πάροδο του χρόνου δημιούργησε ένα πλούσιο φωτογραφικό αρχείο.

Μέσα από την ιστοσελίδα www.serresgoal.gr που έστησε το 2005, προβάλλει τις φωτογραφίες του αλλά κυρίως το Σερραϊκό ποδόσφαιρο όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά και πανελλαδικά και ανά την υφήλιο.

Καρπός της αγάπης του για το ποδόσφαιρο και τη φωτογραφία είναι το παρόν φωτογραφικό Λεύκωμα που είναι ένα όνειρο ζωής.


ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ ΣΕΡΡΩΝ 1993-2010


Λίστα όλων των συγγραφέων