Σερραίοι συγγραφείς

Χουρδάκης Εμμανουήλ

Έως το 1963 τελείωσε τις σχολικές (σημερινό Λύκειο) και στρατιωτικές του (Αεροπορία) υποχρεώσεις.

Το ίδιο έτος και αφού προηγουμένως αρραβωνιάζεται μεταναστεύει με την μνηστή του στην τότε Δυτική Γερμανία, παντρεύεται και εργάζεται ως μετανάστης εργάτης και ταυτοχρόνως επιδίδεται με ζήλο στην εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας.

Αφού διαπίστωσε ότι μιλούσε αρκετά καλά την γερμανική γλώσσα άρχισε να ψάχνει μία θέση σπουδών στην κατεύθυνση πολιτικών μηχανικών. Όταν κατάφερε να βρει θέση άρχισε να σπουδάζει. Πριν και κατά το διάστημα της σπουδής του απέκτησε δύο όμορφα κοριτσάκια. Τα έξοδα της σπουδής του καλύπτονταν από τον ίδιο και την σύζυγο του, οι οποίοι εργαζόντουσαν ταυτοχρόνως.

Μετά το πέρας της σπουδής του, εργάσθηκε πλέον στο νέο του επάγγελμα ως Πολιτικός Μηχανικός στην Γερμανία και ένα μικρό διάστημα στην πατρίδα του, την Ελλάδα.

Στο ενδιάμεσο απέκτησε και την τρίτη κόρη του, η οποία σήμερα είναι και αυτή Πολιτικός Μηχανικός.

Όταν πλέον έφθασε η ώρα της αποχώρησης από το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού και μπαίνοντας στην ομάδα των συνταξιούχων, ο ελεύθερος χρόνος του ήταν υπέρ αρκετός που άρχισε να κουράζει. Τότε ένιωσε έντονα την ύπαρξη παλαιών και νεανικών τάσεων προς την Ζωγραφική, τις οποίες δεν μπορούσε να υλοποίηση λόγω ανεπάρκειας ελεύθερου χρόνου κατά το διάστημα της επαγγελματικής του καριέρας. Έτσι άρχισε να ζωγραφίζει από την αρχή του έτους 2007 και συνεχίζει να γεμίζει τον χρόνο του δημιουργώντας.
Έχει εκδώσει τα εξής βιβλία:
1. Πως ένας αμελής και άτακτος μαθητής έγινε πολιτικός μηχανικός
2. Η κυκλοφοριακή σήμανση οδών και κόμβων

Λίστα όλων των συγγραφέων