Σερραίοι συγγραφείς

Στάγκου Δάφνη

Γεννήθηκα στις Σέρρες, όπου και τελείωσα το σχολείο. Οι γονείς μου ήταν γέννημα- θρέμμα της πόλης. Δεν γνώρισα παππούδες και γιαγιάδες, κάτι για το οποίο διατηρώ μια ελαφριά πικρία μια που ποτέ δεν είχα ένα χωριό να περνάω τις μέρες των διακοπών μου, ή τις γιορτινές εκείνες «ξεχωριστές» μέρες.

Φοίτησα στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και εγγράφηκα στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. Δουλεύω ως δασκάλα από το 1987 σε δημοτικά σχολεία, έχοντας μια ιδιαίτερη προτίμηση στις μικρές τάξεις. Τελείωσα παράλληλα το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Α.Π.Θ., παρακολουθώντας δεκάδες σεμινάρια σχετικά με την αγωγή καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για το δημοτικό. Υπηρέτησα τρία χρόνια στο Λονδίνο προσπαθώντας, στο μέτρο που μου αναλογούσε, να προωθήσω και να βελτιώσω την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή υπηρετώ πάλι την εκπαίδευση μέσα στην τάξη, όπως πάντα, στο Δημοτικό Σχολείο του Νέου Σκοπού Σερρών. Γνωρίζω και μιλάω αγγλικά και γαλλικά. Λατρεύω τα ζώα, την ελευθερία και τα παιδιά. Ασχολούμαι με χορό, γυμναστική, κηπουρική και διάβασμα. Είμαι παντρεμένη κι έχω δυο κόρες.

Λίγα λόγια για το βιβλίο.

Το βιβλίο αυτό είναι η πρώτη συλλογή ποιημάτων. Το αποκάλεσα ως «μια ονειρική προσέγγιση των συναισθημάτων» επειδή αυτό που πάντα εξέφραζα ήταν συναισθήματα περισσότερο, παρά σκέψεις, ψυχανεμίσματα μέσα από την ονειρική δική μου πραγματικότητα, που όμως πάντα ήταν αληθινή και χειροπιαστή. Δύσκολο να το εξηγήσω, πιο εύκολο να το ονειρευτώ…

Λίστα όλων των συγγραφέων