Σερραίοι συγγραφείς

Σπανού Δήμητρα

Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΠΑΝΟΥ γεννήθηκε στις Σέρρες το 1986. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από μικρή διάβαζε λογοτεχνικά βιβλία και τη χαρακτήριζε η αγάπη της για τη γραφή. Οι σκέψεις και η φαντασία της σε συνδυασμό με την αγάπη της για τα παιδιά αποτυπώθηκαν στο χαρτί και δημιούργησαν ένα σύνολο από 14 παιδικές ιστορίες με ηθικά διδάγματα, που τιτλοφορείται «ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ…ΛΕΣ;». Οι ιστορίες κυκλοφορούν σε τόμο, μαζί με άλλους πέντε νέους συγγραφείς, από τις Εκδόσεις Ωρίωνας με τίτλο «Ταξιδεύοντας με παραμύθια». Tα τελευταία χρόνια εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Ελλάδα, ανακαλύπτοντας όλο και περισσότερα πράγματα που αφορούν την παιδική ηλικία και τη διαχρονικότητά της.ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ «ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΑΓΙΣΣΑ»:

Έτσι ξεκινάει η ιστορία της Τούλιμπελ..

Η Τούλιμπελ ήταν μια μικρή μάγισσα, όχι όμως σαν όλες τις άλλες. Ήταν καλή και αγαπούσε όλα τα ζωάκια που ζούσαν στο δάσος της. Κατοικούσε σ’ ένα μεγάλο κάστρο που κάθε άλλο παρά φάνταζε κάστρο μάγισσας. Ήταν πολύχρωμo, με μια μεγάλη αυλή στην οποία ακόμα και τα λουλούδια έμοιαζαν με καραμέλες. Σε αυτό το κάστρο η Τούλιμπελ έκανε τα πειράματά της. Ήθελε να φτιάξει ένα μαγικό φίλτρο για να το σκορπίσει στο δάσος της και να μυρίζει ωραία. Ναι δεν θα ήταν κακή ιδέα το άρωμα καραμέλας και μέντας να ξεχειλίζει από όλες τις φυλλωσιές, ακόμα και τις πιο κρυφές, και άρωμα παπαρούνας να βγαίνει από τις κουφάλες των δέντρων.

Η Τούλιμπελ είχε κάνει πολλά πράγματα για το δάσος. από έναν μαγικό καταρράκτη που ανάβλυζε καθαρό νερό για να πλένονται τα ζωάκια μέχρι και κρεμαστές φωλιές στα δέντρα για τα πουλιά που με μια κίνηση μετατρέπονταν σε κινητά σπιτάκια για τις μεταναστεύσεις σε άλλα δάση. Όλα τα είχε σκεφτεί η μικρή μας μάγισσα. Γι’ αυτό και την αγαπούσαν όλα τα πλάσματα του δάσους και για κάθε πρόβλημά τους απευθύνονταν σε αυτήν και τους βοηθούσε χωρίς δισταγμό.

Έπρεπε λοιπόν πάση θυσία να φτιάξει το μαγικό φίλτρο των αρωμάτων και άρχισε εντατικά τα πειράματα. Χρειαζόταν όμως κάποια ειδικά βότανα τα οποία βρίσκονταν πολύ ψηλά στα βουνά, σε μέρη επικίνδυνα και τρομακτικά. Παρά τους κινδύνους έπρεπε να πάει.. έτσι η γλυκιά και φιλότιμη Τούλιμπελ ανέβηκε ψηλές και απότομες βουνοκορφές, αντιμετώπισε χιονοθύελλες και βροχή με κακούς οιωνούς αλλά δεν το έβαλε κάτω…

Λίστα όλων των συγγραφέων