Σερραίοι συγγραφείς

Βογιατζής Θεοδόσης

Γεννήθηκε στο Σκούταρι Σερρών το 1957. Από το 1974-1984 είναι μέλος του Rock μουσικού συγκροτήματος «cross band». To 1987 συμμετείχε σε διαγωνισμό σεναρίου της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας με το σενάριο: «το φιλμ του θεού». Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία εκδίδοντας το 1994-1995 τη μηνιαία εφημερίδα «Αποψη» και κατά καιρούς με την αρθρογραφία και τη ζωγραφική. Τον Οκτώβρη του 2001 εκδίδει την ποιητική του συλλογή «η οδύσσεια της καρδιάς». Επίσης ασχολήθηκε με την σύνθεση τραγουδιών. Το 1984 ηχογράφησε 7 τραγούδια του με αγγλικό στοίχο σε ενορχήστρωση Γιώργου Ανδρέου. Το 1999 κυκλοφόρησε τη μουσική δουλειά με τίτλο «εποχή του συρμού» σε συνεργασία με τον Θοδωρή Μανωλίδη, και το 2003 έγραψε το τραγούδι του, «θέατρο σκιών». Επίσης έγραψε τη μουσική για το έργο «ειρήνη» του Αριστοφάνη για το Γυμνάσιο Σκουτάρεως.
Τα τελευταία χρόνια δίνει παραστάσεις καραγκιόζη σε σχολεία, bar και πολιτιστικές εκδηλώσεις Δήμων και Συλλόγων σε όλη την Ελλάδα παίζοντας τα έργα: «ο βλάχος ξεφαντώνει», «το κολλητήρι στο σχολειό», «ο καραγκιόζης δασονόμος», «ο καραγκιόζης ολυμπιονίκης», «ο καραγκιόζης στη βιβλιοθήκη» και «ο καραγκιόζης διερμηνέας» που έγραψε ο ίδιος. Συμμετείχε στις εκδηλώσεις της Μαθητιάδας 2004,2005,2006 στην Πρώτη Σερρών παίζοντας κάποια από τα έργα του. Τις φιγούρες και τα σκηνικά κατασκευάζει ο ίδιος, σε συνεργασία με τον ζωγράφο Στράτο Γιαννακούδη. Είναι μέλος του σωματείου με την επωνυμία: «σωματείο φίλων του καραγκιόζη».
Από το 1998 ασχολείται δυναμικά με το θέατρο συμμετέχοντας σε θεατρικές παραστάσεις και σεμινάρια. Το 2001 ιδρύει τη «σκηνή τέχνης», με την οποία ανεβάζει τα έργα: «το πατάρι» του Μανώλη Κορρέ, «τα παντρολογήματα» του Νικολάϊ Γκόγκολ, και το «μελτεμάκι» του Παντελή Χόρν. Επίσης το Δεκέμβριο του 2004 παρουσιάζει το θεατρικό δρώμενο: «το τραγούδι του νεκρού αδερφού» στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο εργαστήρι ζωγραφικής τεσσάρων Σερραίων ζωγράφων. Στα έργα αυτά παίζει και σκηνοθετεί ο ίδιος.
Έχει συνεργαστεί με τη Ν.Ε.Λ.Ε. Σερρών και το Κ.Ε.Ε. Σερρών, ως επιμορφωτής θεάτρου, και με τη Δ.Ε.Π.Κ.Α. Σερρών ως επιμορφωτής θεάτρου σκιών. Επίσης συνεργάζεται με τους Δήμους Ν. Πετρίτσι και Ν. Ζίχνη όπως και με το Γυμνάσιο Σκουτάρεως σκηνοθετώντας τις θεατρικές ομάδες τους. Το Μάιο του 2005 σκηνοθέτησε ως εθελοντής την τελετή έναρξης της Μαθητιάδας στην Πρώτη Σερρών και επίσης συμμετείχε ως ηθοποιός στο θεατρικό δρώμενο που έγινε στην Πεντάπολη Σερρών του εθίμου Ζάμαντας παίζοντας το ρόλο του Ζάμαντα.

τηλ: 6942518091

Λίστα όλων των συγγραφέων